Apple krijgt flinke boete om weglaten iPhone opladers

News
vrijdag, 14 oktober 2022 om 12:30
20220920 iphone 14 pro 6f1663700070
Het is een trend die de laatste jaren steeds breder omarmd wordt: het weglaten van een oplader bij aanschaf van een nieuwe smartphone. Ook Apple doet hieraan mee, maar dat komt het bedrijf nu duur te staan.
Een Braziliaanse rechtbank heeft namelijk geoordeeld dat de Amerikaanse techgigant niet zomaar iPhones mag verkopen in het land zonder daarbij een lader mee te leveren. Persbureau Reuters meldt dat Apple om die reden een boete moet betalen van ruim 100 miljoen reais, ruim 19 miljoen euro. Apple gaat hier logischerwijs tegen in hoger beroep.
Bestel de iPhone 14 bij Coolblue!
De boete is het gevolg van een eerdere zaak in september waar Apple ook tegen in hoger beroep ging. De Braziliaanse justitie opperde toen al dat er een verkoopstop moest komen op iPhones zonder oplader in de doos. Die stap pakt nu dus niet bepaald goed uit voor het techbedrijf.

iPhone zonder oplader geen nieuwe trend

De trend van het weglaten van bepaalde accessoires uit de doos van een nieuwe smartphone is zeker niet nieuw. Apple levert al sinds de iPhone 12 uit 2020 geen oortjes en opladers meer mee. Je krijgt naast je nieuwe telefoon enkel een kabeltje bij het openen van de doos. Apple zegt zelf dat ze deze keuze hebben gemaakt om hun impact op het milieu te verkleinen.
Overigens moet Apple binnenkort overstappen op een andere oplader. Vanaf 2024 is het in de EU verplicht om een USB-C oplader te gebruiken. Het is nog niet bekend of de iPhone 15 deze lader meteen al krijgt.

Populair Nieuws