Nintendo haalt Pokémon Sword en Shield features offline

News
vrijdag, 14 oktober 2022 om 13:00
nswitch pokemonswordshield 02f1665743428
Nintendo gaat sleutelen aan de online features van Pokémon Sword en Shield. Volgende maand gooit het een aantal functies offline, in aanloop naar de release van Pokémon Scarlet en Violet.
Vanaf 1 november zullen een aantal online features in Pokémon Sword en Shield verdwijnen. De game, die in 2019 uitkwam voor de Nintendo Switch, bracht een aantal nieuwe elementen naar de populaire serie toe. Een voorbeeld daarvan is de Wild Area, waarin spelers vrij rond kunnen rennen en verschillende soorten Pokémon kunnen vangen.
Nintendo en ontwikkelaar Game Freak passen die Wild Area nu een klein beetje aan. Het Wild Area News wordt namelijk offline gehaald. Deze online functie zorgde ervoor dat bepaalde max raid battles op aangegeven momenten vaker verschenen in het open gebied in de game.

Niet alle Pokémon Sword en Shield functies gaan offline

Verder worden de ranked seasons van het Battle Stadium uit de game gehaald. Het blijft wel mogelijk om met andere spelers te verbinden en te blijven ruilen en strijden. Drie jaar na de release lijkt het er dus op dat Game Freak de focus helemaal op de aankomende Pokémon games legt, Pokémon Scarlet en Violet.
Deze games laten bovendien niet heel lang meer op zich wachten. Over iets meer dan een maand gaat de nieuwe generatie Pokémon van start. Pokémon Scarlet en Violet zijn beschikbaar vanaf 18 november.