'Apple is gestopt met de productie van nieuwe smart speakers'

News
maandag, 28 december 2020 om 17:30
Het lijkt er soms op dat alles wat Apple aanraakt verandert in goud - in ieder geval op het gebied van verkoopcijfers. Dat is alleen niet het geval met haar nieuwe smart speakers, de HomePod en HomePod Mini. Volgens analist Ming-Chi Kuo is Apple daarom tijdelijk gestopt met de productie van die speakers.
Eén van de grootste nieuwe toevoegingen op het gebied van tech die we de afgelopen jaren hebben gezien, is ongetwijfeld de introductie van smart speakers. Denk bijvoorbeeld aan de lijn van Google Nest speakers en natuurlijk Amazon Alexa. In veel huishoudens is tegenwoordig een speaker te vinden die sterk doet denken aan digitale assistenten die we zien in science-fiction games en films.
Op het gebied van smart speakers was er tot voor kort alleen nog één grote afwezige: Apple. De Amerikaanse techgigant is daarom vorig jaar gekomen met de Apple HomePod. Het lijkt er alleen op dat de smart speakers van de fabrikant minder in trek zijn dan de opties van de concurrentie. Volgens de goed ingewijde analist Ming-Chi Kuo is Apple namelijk tijdelijk gestopt met de productie van de HomePod en HomePod Mini, omdat de apparaten te weinig worden verkocht. Dat meldt MacRumors.

Drukke tijden voor Apple

Naast het willen betreden van de smart speaker-markt probeert Apple nog meer ingangen te vinden in andere industrieën. De meest opmerkelijke daarvan is ongetwijfeld de auto industrie. Vorige week werd namelijk duidelijk dat Apple plannen heeft om in 2024 haar eerste elektrische, zelfrijdende auto te produceren en daarmee de concurrentie met Tesla aan te gaan. Apple kennende zal daar in ieder geval een flink prijskaartje aan gaan hangen...

Populair Nieuws

Laatste Reacties