‘Apple brengt in 2024 een elektrische auto op de markt’

News
dinsdag, 22 december 2020 om 15:30
applef1623141517
Al jaren gaan er verhalen rond dat Apple druk bezig zou zijn met het ontwikkelen van een eigen zelfrijdende auto. Zeker sinds Elon Musk met Tesla het grote publiek wist te bereiken, wordt er steeds meer gespeculeerd over een mogelijke Apple Car. Maar die geruchten krijgen nu ook eindelijk echt vorm en we hebben zelfs mogelijk al een datum.

Zien we over vier jaar Apple auto’s op de weg?

Maandag kwam namelijk naar buiten dat Apple bezig zou zijn met de ontwikkeling van ‘next level’ batterijtechnologie voor in de Apple Car. We moeten even afwachten hoe het allemaal loopt, maar naar verluidt heeft Apple op de planning staan om in 2024 een Apple Car op de markt te brengen. Deze Apple Car zou vergelijkbaar zijn met een Tesla, ook geheel elektrisch en zelfrijdend. Daarmee gaat Apple direct de concurrentie aan met het spraakmakende bedrijf van Elon Musk.

Hoe concreet zijn de plannen?

In 2014 zou Apple al plannen hebben gehad voor het ontwikkelen van een eigen voertuig, maar toen trok Apple voortijdig de stekker uit het project. Maar volgens Reuters hebben een paar betrouwbare bronnen informatie gelekt, ze gaven namelijk aan dat Apple nu de strategie heeft veranderd en rond 2024 dus een personenauto op de markt wil brengen. Zeker met deze nieuwe batterijen hoopt Apple de concurrentie te slim af te zijn. Daarnaast kwam Doug Field twee jaar geleden ook weer terug bij Apple, nadat hij jaren bij Tesla heeft gewerkt.