'Apple console moet lijken op Nintendo Switch'

News
dinsdag, 11 mei 2021 om 14:30
applef1623141517
Een bizar gerucht is verschenen vanuit Korea. Apple lijkt te werken aan een eigen hybride console die doet denken aan de Nintendo Switch. Deze moet concurreren met de hybrideconsole van Nintendo en ook nog eens betere prestaties leveren.
De nieuwe Apple console moet gebruik maken van een gloednieuwe processor die ook betere grafische prestaties uit het nieuwe apparaat van Apple moet halen. Zo zou de console ray tracing ondersteunen en zou het apparaat schitterende graphics op je scherm moeten toveren. Het is ook een hybride console, net als de Nintendo Switch, dus het is een combinatie tussen een console en een handheld.
Nou is het bij Apple altijd even de vraag over hoe het zit met de games die je kan spelen. Macbooks en iMacs worden namelijk niet echt gezien als de ultieme platforms om op te gamen. Dit heeft er vooral mee te maken dat games specifiek ontwikkeld moeten worden voor iOS en dat gaat niet altijd even soepel. Toch lijkt de techgigant nu voor de nieuwe Apple console in gesprek met ontwikkelaar Ubisoft om een paar van de grote titels te vertalen naar de hybride console.

Apple console niks nieuws

Fans van Apple weten misschien dat een Apple console niet echt iets nieuws is. In het verleden heeft de techgigant namelijk wel vaker een poging gedaan om door te breken in de wereld van gaming. Tot nog toe zijn die pogingen iedere keer geflopt en dus lijkt het eigenlijk onwaarschijnlijk dat dit gerucht van een nieuwe Apple console waar is. Zeker als de techgigant daadwerkelijk wil concurreren met de Nintendo Switch, komt Apple van een koude kermis thuis, de Nintendo Switch is namelijk best wel populair.
Apple zal naar alle waarschijnlijkheid dus geen console bouwen, maar wel kijken naar nieuwe mogelijkheden op het gebied van software. De techgigant is daar namelijk al wel een paar jaartjes goed bezig, met bijvoorbeeld Apple Arcade, en kan daar nog flink wat stappen zetten om uit te breiden.