Update - 'iPhone 12 release uitgesteld door Apple'

  De CEO van Broadcom, één van de grootste hardwareleveranciers van Apple, heeft aangegeven dat Apple waarschijnlijk de iPhone 12 release gaat vertragen naar het vierde kwartaal van 2020. In plaats van een traditionele release in september, lijkt Apple de release te verlaten. Er wordt al langer gespeculeerd over een release in oktober.

  Tijdens een meeting (via Bloomberg) heeft Hock Tan, CEO van Broadcom, aangegeven dat er sprake is van een “major product cycle delay” bij een “large North American mobile phone” klant van Broadcom. Tan verwijst wel vaker op deze manier naar Apple en lijkt dat hier ook te doen. Eerder werd al via een rapport van Bloomberg duidelijk dat Apple waarschijnlijk de iPhone 12 release zou verlaten.

  De beslissing heeft te maken met de productie van de nieuwe smartphone die te lijden heeft aan gevolg van het coronavirus. Door de invloed van het virus op de wereld heeft de productie op verschillende punten vertraging opgelopen. De release zal hierdoor waarschijnlijk pas in oktober plaatsvinden.

  Normaalgesproken maakt Apple in september haar plannen bekend voor haar nieuwste iPhone-modellen, waarna deze direct bestelt kunnen worden en aan het einde van de maand in de verkoop gaan. Uitzonderingen op de regel bestaan wel, want de iPhone X werd ook pas later in 2017 uitgebracht.

  Wachten op de iPhone 12 is niet nodig

  Wil je niet wachten op de iPhone 12 release en heb je nu een nieuwe smartphone nodig? De iPhone 11 is al een tijdje op de markt en in onze iPhone 11 review gaven we de telefoon niet zonder reden een 8,8. De telefoon is nu in de aanbieding, dus wees er snel bij!

  Update - Oktober wordt de maand

  Er zijn nieuwe geruchten opgedoken die duiden stellen dat de iPhone 12 pas in oktober uit gaat komen. Dit keer is het Jon Prosser, die het vaak bij het juiste eind heeft, die laat weten dat de release van de nieuwe iPhone pas in oktober zal komen. Ook worden die maand nieuwe iPad's verwacht.

  Update - Apple bevestigd uitstel

  Het uitstel van de iPhone 12 release is niet alleen een gerucht, maar nu ook een feit. TIjdens een conference call met aandeelhouders heeft de CFO van het bedrijf de uistel van de nieuwe smartphone bevestigd.

  Dit artikel is op 31 juli 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.