'Nieuwe iPad Mini laat nog even op zich wachten'

News
dinsdag, 27 december 2022 om 16:30
ipad mini gen 6 2f1633692229
Liefhebbers van de iPad die wachten op het volgende kleine model moeten mogelijk nog even geduld hebben. Volgens een bekende Apple-insider komt de nieuwe iPad Mini namelijk op z’n vroegst pas eind 2023.
De iPad-familie van Apple is door de jaren heen flink uitgebreid. Zo zijn er standaard modellen, versies die gericht zijn op een lager budget, Pro-modellen voor professionals en de iPad Mini voor gebruikers die een kleiner model prefereren.
De laatste keer dat een iPad Mini verscheen was in 2021, de allereerste keer dat Apple een kleinere versie introduceerde. Volgens de goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo gaat het wel even duren voordat de volgende versie verschijnt. Dat laat hij weten op Twitter.
Volgens Kuo zal de nieuwe iPad Mini lanceren aan het einde van 2023 of aan het begin van 2024. Het nieuwe model krijgt een nieuwe processor dat de main selling point moet zijn voor bestaande iPad Mini-gebruikers. Meer informatie over de nieuwe iPad Mini heeft Kuo nog niet gedeeld.

Een grote iPad?

Naast de iPad Mini gaan er ook geruchten dat Apple juist werkt aan een heel grote iPad - verreweg de grootste tot nu toe. Het model dat momenteel de kroon spant is de iPad Pro met een display van 12,9 inch. De gigantische nieuwe iPad zal naar verluidt een scherm krijgen van maar liefst 16 inch groot! Daarmee zal het even groot zijn als de grootste MacBook Pro.
Het jumbo-model zal volgens de geruchten ook eind 2023 verschijnen, dus mogelijk naast de nieuwe iPad Mini.