AOC en Porsche Design kondigen unieke gaming monitor aan

News
donderdag, 12 november 2020 om 10:00
aoc agon porsche design pd27f1605168626
AOC is zeker geen onbekende naam als het aankomt op gaming monitoren. Het bedrijf is nu een samenwerking aangegaan met het gerenommeerde Porsche Design om een unieke en cutting edge gaming monitor op de markt te brengen.
Porsche Design is in de jaren 70 opgericht door de ontwerper van het gelijknamige automerk, met als doel om producten te maken die een ontwerp hebben gebaseerd op de klassieke auto’s. Het bedrijf heeft daardoor voorheen al laptops en BlackBerries gemaakt, maar nu is het tijd voor de eerste gaming monitor in samenwerking met AOC.
Het design van een auto komt met name terug in de grote stand van de AOC Agon PD27 Gaming Monitor. Het chrome standaard is namelijk geïnspireerd door de roll cage in een sportauto, die de bestuurder moet beschermen tegen grote crashes. Nu zorgt het ervoor dat je monitor stevig op je bureau blijft staan. Daarnaast zit er aan de onderkant en achterkant van de monitor FX belichting om jouw keuze aan Porsche of AOC logo te schijnen op je bureau of muur.

Specs waar je U tegen zegt

Het ontwerp van de PD27 is interessant, maar voor gamers zijn de specificaties van de monitor helemaal iets om blij van te worden. Het 27 inch VA paneel heeft namelijk een resolutie van 2650x1440, een refresh rate van maar liefst 240Hz en is HDR 400 certified. De refresh rate is niet alleen razendsnel, maar ook de response tijd, met een 0.5 MS MPRT (Moving Picture Response Time) en een 1 MS GtG (Grey-to-Grey). Met FreeSync Premium Pro wordt er in de tussentijd voor gezorgd dat je geen last hebt van screen tearing. Een ander opvallend aspect aan de monitor is de agressieve curve van 1000R, dat dezelfde buiging heeft als de bolling van onze ogen. Daarmee is het de tweede monitor op de markt met deze curve, naast de Samsung Odyssey G7.
De AOC Agon PD27 moet ergens deze herfst uitkomen, maar een precieze releasedatum is nog niet bekend. Voor de gaming monitor zal je ook vrij diep in de buidel moeten tasten, want voor de uitmuntende specificaties en het opvallende design zal je 799 euro moeten betalen.

Populair Nieuws