Anime-serie van game wordt halverwege seizoen uitgesteld

News
maandag, 23 januari 2023 om 15:30
nier automataf1674475984
De anime-serie van de game Nier Automata is begin deze maand van start gegaan. Opmerkelijk genoeg moeten fans nu alleen nog een onbepaalde tijd wachten op de rest van het seizoen, omdat de overige afleveringen zijn uitgesteld.
Anno 2023 zijn er normaal twee verschillende manieren waarop een serie wordt uitgebracht. Of alle afleveringen staan meteen online en je kan alles bingewatchen of de afleveringen worden per week uitgebracht. Met die laatste methode heb je wel de zekerheid dat er elke week op hetzelfde moment een nieuwe episode te zien is.
Ten minste, dat is normaal het geval. Nier Automata Ver1.1a vormt nu de uitzondering op die regel. De anime-serie die gebaseerd is op de game Nier Automata is door de makers voor ‘onbepaalde tijd’ uitgesteld. Dat blijkt uit een verklaring op Twitter. Dat komt door de gevolgen van COVID-19 op de productie.
Het opmerkelijke is alleen dat de serie al op 7 januari van start is gegaan op streamingdienst CrunchyRoll en dat de eerste drie afleveringen al te zien zijn. De show wordt nu dus ineens uitgesteld terwijl het eerste seizoen al van start is gegaan.

Waar gaat de Nier Automata-serie over?

In Nier Automata Ver1.1a staat de androïde 2B weer in de spotlight. Zij wordt naar de aarde gestuurd om het op te nemen tegen een leger aan robots die de mensen van de planeet hebben verdreven. 2B wordt in de strijd geholpen door 9S, die al een langere tijd op aarde aanwezig is.