Anime serie van geliefde game verschijnt snel

News
maandag, 02 januari 2023 om 21:30
nier automata wallpaper 3f1590316280
Games willen nog wel eens een serie of film inspireren. Vorig jaar zagen we bijvoorbeeld Sonic 2, de Uncharted-film en Cyberpunk Edgerunners. In 2023 kunnen we HBO’s The Last of Us verwachten en bovendien een anime-serie van een populaire actie-RPG.
NieR: Automata is inmiddels alweer een paar jaartjes oud, maar is daarmee niet minder geliefd. In 2022 verscheen een succesvolle Switch-port van de game en werden fans bijna tot waanzin gedreven door een reeks video’s die leken te suggereren dat er een jarenlang onontdekt gebied in de game was te vinden. Die beelden bleken gefaket, maar het moge duidelijk zijn dat er nog flink leven zit in de NieR: Automata community.
Fans van de game hebben binnenkort nog iets om naar uit te kijken. De anime-serie die vorig jaar werd aangekondigd verschijnt namelijk snel. De serie gaat op 7 januari 2023 in première.
Die datum geldt helaas alleen voor Japan, maar gelukkig zal de serie ook internationaal te zien zijn. De serie wordt internationaal verspreid via allerlei streamingdiensten, waaronder Amazon Prime Video en Crunchyroll. Wanneer dat gaat gebeuren is nog even afwachten, maar grote anime-liefhebbers kennen vaak een omweg die mogelijk lijkt op de manier waarop veel mensen House of the Dragon keken in 2022.

Waar gaat de NieR Automata anime over?

Net als de game volgt NieR Automata het verhaal van 2B en 9S. De androïde 2B arriveert net op Aarde om ten strijde te trekken tegen de machines die de mensheid van de aarde hebben verdreven. Daarbij krijgt ze hulp van 9S, die al een tijdje op Aarde is.