Andorra offline na cyberaanval op Minecraft Squid Game-toernooi

News
donderdag, 27 januari 2022 om 16:30
squidgame unit 103 1280 1f1632989158
Wie dacht dat Squid Game verleden tijd is heeft het goed mis, want onlangs is een Minecraft Squid Game tournament gehouden. En alhoewel dat leuk nieuws is, is het helaas niet de reden waarom er zo veel aandacht naar dit toernooi gaat. Tijdens het toernooi gebeurde namelijk iets opmerkelijks.
Tijdens de Twitch Rival toernooien worden bekende Twitch-streamers tegen elkaar gezet in de meest vreemde wedstrijden. Dit keer was er een evenement georganiseerd waarin kandidaten meedoen aan een potje Squid Game, maar dan in Minecraft. Tijdens dit event waren er ook spelers uit de dwergstaat Andorra aanwezig. Deze hadden vanwege een cyberaanval een iets minder leuke tijd dan andere gamers.
Tijdens het event is er een cyberaanval losgelaten op deze gamers uit Andorra in de hoop dat deze uit het toernooi werden gehaald. Deze aanval werd alleen iets krachtiger uitgevoerd dan dat de aanvallers dachten, en haalde bijna het hele internet van deze dwergstaat offline. De twee streamers uit Andorra hebben nu een prijsbedrag beloofd aan degene die erachter komt wie de aanval uitgevoerd heeft.

Squid Game in games

Niet alleen Minecraft kent een eigen versie op Squid Game, meerdere game studio’s hebben geprobeerd om een eigen draai te geven aan de Koreaanse serie. Eén YouTuber heeft daarin veel succes gevonden, en ontwierp een game die door verschillende Twitch streamers veel gespeeld is. Dit spel gaat schuil onder de naam Crab Game. De aparte naam is een poging om geen copyright strike te ontvangen van de makers van Squid Game. Het spel is gratis om te spelen op Steam. Niet alleen deze YouTuber, maar ook Mr Beast ging los en maakte zijn eigen versie van Squid Game.

Populair Nieuws