Grand Prix van Frankrijk wordt van de F1 2023 kalender geschrapt

News
donderdag, 25 augustus 2022 om 15:30
si202207240367 newsf1658733704
Volgend seizoen zullen fans een Grand Prix moeten missen op de F1 kalender. Het is namelijk officieel bekendgemaakt dat de Grand Prix van Frankrijk niet zal terugkeren voor 2023.
Net zoals de contracten met coureurs aflopen, zijn er ook een aantal circuits in de Formule 1 met een aflopend contract. Zo is de toekomst van Spa-Francorchamps, waar dit weekend de Grand Prix van België wordt gehouden, onzeker voor volgend jaar.
Een ander circuit waar het contract van zou aflopen is Paul Ricard. Dat contract wordt officieel niet verleng, waardoor de Grand Prix van Frankrijk volgend jaar niet te vinden zal zijn op F1 kalender van 2023. Dat heeft F1-baas Stefano Domenicali laten weten aan persbureau AFP.
Eerder op de ochtend gingen er al geruchten dat de race van de kalender geschrapt zou worden. In plaats van fans in onzekerheid te laten heeft Domenicali nu dus meteen duidelijkheid gegeven over de toekomst van Paul Ricard. De organisatie van het circuit kijkt wel naar opties om de GP van Frankrijk terug te brengen naar de koningsklasse van de motorsport.

Nieuwe circuits op de F1 2023 kalender

Ondanks dat er één en mogelijk meerdere circuits van de huidige kalender worden geschrapt, betekent het niet dat er volgend jaar minder races zullen zijn. Voor 2023 heeft Liberty Media namelijk al een paar nieuwe races vastgelegd, waardoor er ook ruimte op de kalender gemaakt moest worden.
De nieuwe Grands Prix die we in 2023 kunnen verwachten zijn de Grand Prix van Las Vegas en de Grand Prix van Qatar. Met name de race in de Amerikaanse stad is controversieel, aangezien Liberty Media de kosten daarvoor zelf ophoest, terwijl de klassieke circuits een enorm geldbedrag moeten betalen om een race te organiseren.