Analist: 'Dit is waarom je voorlopig geen PS5 kan kopen'

News
vrijdag, 26 februari 2021 om 11:30
ps5 controllerf1592919068
De PS5 is extreem populair en zo’n beetje iedere gamer wil de next-gen console in zijn of haar handen krijgen. Dat zal voorlopig alleen niet gaan, want er komen maar mondjesmaat nieuwe exemplaren op de markt. Een analist legt uit waarom je voorlopig nog geen PS5 kan kopen.
Veel mensen kijken met smart uit naar de dag dat ze hun PS5 uit de doos kunnen halen. De CEO van Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, maakte alleen deze week duidelijk dat dat voor veel mensen nog wel een tijd zal duren. De topman kan zelfs niet garanderen dat de productie op een redelijk niveau ligt voor de komende kerstperiode, al hoopt hij vanaf de tweede helft van 2021 meer consoles te kunnen produceren.
Beursanalist Theodoor Gilissen legt nu aan De Telegraaf uit waarom de productie van de PS5 zo traag op gang komt. Volgens de analist komt dat door de wereldwijde schaarste van chips. Niet alleen de next-gen consoles hebben die nodig, maar ook auto’s. Omdat de auto-industrie veel sneller is hersteld dan iedereen had verwacht, is de vraag naar de chips plotseling veel sneller gestegen. De fabrikanten kunnen die vraag nu niet meer aan, waardoor er enorme tekorten zijn ontstaan. Zo geeft ook AMD toe, die de grafische kaarten en processors voor de PS5 levert.

De erfenis van Trump

Volgens Gilissen is er alleen ook nog een andere factor waarom er zo’n tekort aan chips is. De analist stelt namelijk voormalig president Donald Trump er deels verantwoordelijk voor.
Het zal daardoor nog een flinke tijd gaan duren voordat we een allemaal met een PS5 aan de slag kunnen gaan, maar Sony is niet het enige slachtoffer. Zo zijn door de chip tekorten ook veel minder videokaarten van de nieuwste generatie Nvidia GPU’s beschikbaar, terwijl die juist ook zeer gewild zijn.

Populair Nieuws