Amazon Prime serie The Expanse zal seizoen 6 eindigen met een knal

  De science-fiction serie The Expanse zal nog één seizoen krijgen op Amazon Prime Video. Ondanks dat de serie gaat stoppen, denken de makers dat fans blij zullen zijn met het einde van The Expanse.

  Amazon Prime

  Voor fans van The Expanse is elk nieuw seizoen al een cadeautje. Na drie seizoenen op de Amerikaanse zender SyFy werd de serie namelijk gecancelled, omdat het veels te duur was. Na een indrukwekkende actie van fans, waarbij een petitie meer dan 100.000 handtekeningen kreeg, werd de aandacht gewekt van Amazon CEO Jeff Bezos, die zelf ook fan is van de show. Niet lang daarna werd bekendgemaakt dat The Expanse nog een paar seizoenen zou krijgen.

  Het einde van The Expanse is nu alleen toch in zicht met seizoen 6. De finale van seizoen 5 is pas net uitgebracht op Amazon Prime Video, maar de makers kijken alvast vooruit naar de laatste afleveringen. In een interview met Collider geven producent Naren Shankar en schrijver Daniel Abraham aan dat ze fans niet zullen teleurstellen met de finale.

  “Laten we het zo zeggen, er gaat een hele hoop gebeuren in de laatste aflevering. Ik heb het idee dat we er groots uitgaan met een knal, ik denk dat we er op een goede manier mee gaan stoppen. We gaan er niet op een kleine manier uit.”

  Naren Shankar en Daniel Abraham

  Game of Thrones in space

  Voor de makers is het belangrijk om de ‘landing’ goed te doen. The Expanse wordt ook wel eens gezien als ‘Game of Thrones in space’ en dat is geen vreemde vergelijking. Beide series zijn namelijk gebaseerd op een langlopende boekenreeks en schrijver Ty Franck heeft gewerkt als assistent van George R.R. Martin, voordat hij samen met Daniel Abraham The Expanse is gaan schrijven.

  Opvallend genoeg is elk seizoen van The Expanse ongeveer gebaseerd op één boek, maar de boekenreeks zelf heeft al acht delen. Daar komt later dit jaar bovendien een negende boek bij. De serie zal dus een stuk eerder stoppen dan de geschreven delen. Productiemaatschappij Alcon heeft wel al aangegeven op zoek te gaan naar ‘andere mogelijkheden’, dus mogelijk is seizoen 6 toch niet het einde voor The Expanse.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.