Square Enix kondigt nieuwe RPG The DioField Chronicle aan voor 2022

News
donderdag, 10 maart 2022 om 17:30
square enix announces the diofield chronicle strategy rpg for 2022f1646902160
Square Enix heeft een nieuwe RPG genaamd The DioField Chronicle aangekondigd. De game belooft zowel fans van het genre als nieuwe fans tevreden te stellen en komt later dit jaar uit op verschillende consoles.
The DioField Chronicle is een ‘zeer strategische RPG’ die zich afspeelt in een wereld van eer en politieke intriges. In de loop van het verhaal leiden spelers eenheden door meerdere gevechten met behulp van een Real-Time Tactical Battle-systeem. Dit betekent dat hoewel je het spel kan pauzeren om bevelen te geven en het slagveld te overzien, de wereld en vijanden niet stil zullen zitten en wachten tot je troepen aan de beurt zijn.
Spelers moeten de situatie aan het front dus goed beoordelen, besluitvaardig zijn en slim gebruik maken van een breed scala aan skills, classes en equipment om het gevecht te winnen. De slagvelden waar deze gevechten plaatsvinden zijn een samensmelting van diorama en realiteit.

Waar gaat The DioField Chronicle over?

The DioField Chronicle speelt zich af in een wereld die fantasie en zowel middeleeuwse als moderne invloeden combineert. Het koninkrijk Alletain op DioField Island kent onder de Shaytham-dynastie al 200 jaar vrede, maar door de opkomst van nieuwe krachten en moderne magie komt daar verandering in.
Alletain is rijk aan Jade – een kostbaar mineraal, gewaardeerd om zijn gebruik als basisingrediënt in magie en tovenarij. Zo’n waardevolle hulpbron trekt natuurlijk veel aandacht, dus het is onvermijdelijk dat zowel de Trovelt-Schoevian Empire als de Rowetale Alliance hun blik op het eiland richten. Temidden van dit conflict neem je bevel over een groep elite huursoldaten die zichzelf ‘Blue Fox’ noemen. Maar zal deze naam een symbool van hoop worden voor Alletain, of juist tragedie betekenen?
sodapdf converted c01 s01 040 wd ss 0560 ugawokhrmf1646904969
De wereld van The DioField Chronicle wordt tot leven gebracht door veteranen uit het RPG-genre. Taiki (Lord of Vermillion III en IV) is verantwoordelijk voor de character designs, Isamu Kamikokuryo (Final Fantasy XII en Final Fantasy XIII) voor de concept art en Yuu Ohshima (Fire Emblem Awakening) voor scenario design. Ook de soundtrack is niet door zo maar iemand gemaakt, maar door de wereldberoemde componist Ramin Djawadi (Game of Thrones, Westworld, Pacific Rim).
The DioField Chronicle staat voor dit jaar op de planning, maar een precieze datum is nog niet bekend. De game komt uit op de PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X/S en Steam.