Next-gen PS5 games en prijzen 'gelekt'

  Morgen is het zover: het PlayStation 5 event barst dan los en we leren welke games we op de next gen console mogen verwelkomen. Op Amazon is er een aantal placeholders opgedoken voor aankomende games. De games zelf zijn nog onbekend, maar de uitgevers én de prijzen zijn al genoemd. Welke games mogen we straks pre orderen?

  Webshops bereiden zich vaak al maanden van tevoren op de komst van nieuwe producten voor. Achter de schermen worden dan alvast de pagina's gemaakt voor bijvoorbeeld nieuwe consoles zoals de PlayStation 5 en games voor die consoles. Als iemand die dit doet een klein foutje maakt, kan er zomaar waardevolle informatie lekken. Zo is vandaag naar voren gekomen dat we in ieder geval titels uit de stallen van Konami, Koch Media, Rockstar Games, Bethesda, Take Two (2K) en meer mogen verwachten.

  Aanvankelijk lekten er slechts drie placeholders met uitgevers, namelijk Take Two (2K), Konami en Koch Media. Daarna werd het al snel een sneeuwbal-effect en kwamen er talloze productpagina's bij. Degene die bij de Engelse site van Amazon deze producten te vroeg op de site heeft doen verschijnen, heeft snel de fout weer ongedaan gemaakt en alle placeholders zijn verdwenen, maar het internet zou het internet niet zijn als er niet ergens een paar screenshots is gemaakt die voor altijd bewaard blijven.

  Morgen duidelijkheid tijdens PS5 reveal event

  Waar we de uitgevers van de games nu weten, is er verder nog bijzonder weinig informatie bekend op de prijs van een paar games na. Zo moet de 2K titel rond de 70 pond gaan kosten, wat erop neer zou komen dat deze bij ons omgerekend 78 euro gaan kosten. Als dit de gemiddelde prijs van een PlayStation 5 game wordt betekent dat, dat we straks een stuk meer mogen betalen dan nu voor gemiddelde PlayStation 4 game.

  Welke games er exact uit zullen komen, is nog onbekend maar daarover wordt al druk gespeculeerd. Op verschillende fora zijn mensen druk aan het praten over de gelekte informatie. Zo wordt geroepen dat we eindelijk GTA VI te zien krijgen, dat Konami met PES of Silent Hill naar de PlayStation 5 komt en dat 2K ons een sportgame op de nieuwe console van Sony zal geven. Naast de productpagina's van de verschillende games is er nog veel mer gelekt via Amazon UK. In totaal lekte de site pagina's van 118 producten die allemaal aan de PS5 gerelateerd zijn.

  Lang hoeven we niet op verlossing te wachten, want morgenavond tijdens het PS5 reveal event zullen we ongetwijfeld een heleboel van deze games voorbij zien komen. Als je de livestream gaat kijken, vergeet dan niet onze bingokaart erbij te houden.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.