Te dure mondkapjes in de ban bij Amazon en bol.com

  Mondkapjes zijn momenteel niet aan te slepen. Ze zijn verplicht in het OV en daarbij willen mensen zich graag beschermen tegen het coronavirus. Alleen zijn sommige mondkapjes absurd duur. Webwinkels bol.com en Amazon weren de te dure mondkapjes nu uit hun webwinkels.

  Dat meldt het Financieel Dagblad. Bol.com heeft al een aantal veel te dure mondkapjes uit de digitale schappen gehaald. Deze kostten vaak tientallen euro's of waren ineens hard in prijs gestegen. Als bol.com merkt dat mondkapjes absurds hoog geprijsd zijn ,wordt er ingegrepen. Dit is alleen het geval in extreme gevallen volgens een woordvoerder van de webwinkel.

  Hetzelfde geldt voor Amazon. Vicepresident customertrust Daharmesh Mehta vertelde dat er ingegrepen wordt zodra de regels van Amazon overtreden worden. Dat is bijvoorbeeld het geval als er enorme prijsverhogingen bij een product dat in de basisbehoeften voorziet zijn, of het nu om mondkapjes gaat of iets anders. Amazon zal dan de producten van de externe verkoper verwijderen en vervolgens actie ondernemen richting die partij. Volgens Mehta zijn er al ruim 500.000 coronagerelateerde producten van de website verwijderd.

  Mondkapje verplicht

  Beide webwinkels bieden mondkapjes van verschillende partijen aan. Het aanbod op beide sites is enorme en varieert van eenvoudige stoffen mondkapjes tot mondkapjes waarbij verwisselbare filters gekocht kunnen worden. Dit zijn geen medische mondkapjes, al zijn ook die nog op Amazon.nl te vinden. Andere soorten mondkapjes zijn de trendy mondkapjes waarop een kleur of een patroon te vinden is.

  Wij maakten eerder al een overzicht waar je deze aan kunt schaffen. Intussen kun je ook mondkapjes aanschaffen bij andere webwinkels.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.