Update - Eerste trailer Alan Wake Remastered onthuld

News
donderdag, 09 september 2021 om 22:29
alan wakef1632208285
Liefhebbers van Alan Wake kunnen binnenkort mogelijk genieten van een vernieuwde versie. Alan Wake Remastered is namelijk opgedoken, inclusief een mogelijke releasedatum.

Update - Alan Wake Remastered trailer ook onthuld

Na de officiële onthulling van Alan Wake Remastered, heeft ontwikkelaar Remedy nu ook de eerste trailer van de nieuwe versie getoond. De trailer werd uit de doeken gedaan tijdens de PlayStation Showcase 2021.

Update - Alan Wake Remastered officieel aangekondigd

De kogel is nu officieel door de kerk. Via Twitter kondigt creative director Sam Lake aan dat Alan Wake Remastered dit jaar nog verschijnt. Een releasedatum noemt het brein achter de game nog niet. Wel wordt in een uitgebreide brief aan de fans het boekje open gedaan over de nieuwe versie van de game.
Ontwikkelaar Remedy Entertainment wordt veelal geprezen voor haar mysterieuze games, zoals de meest recente titel Control. Een andere titel die een flinke cult following heeft opgebouwd is Alan Wake, die in 2010 op kwam. Ruim tien jaar na release kan er mogelijk een nieuwe versie van de game verschijnen.
Volgens fervent Twitteraar Wario64 is Alan Wake Remastered namelijk opgedoken op Rakuten Taiwan, een Aziatische webshop. Dat niet alleen, de listing vermeldt ook een releasedatum. Volgens het lek zou de remaster van Alan Wake al op 5 oktober moeten verschijnen voor de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S. De vermelding van Alan Wake Remastered is momenteel alweer verwijderd van de webshop.

Niet eerste keer dat Alan Wake Remastered opduikt

Het zal niet voor iedereen een verrassing zijn dat er ineens een melding komt van Alan Wake Remastered. Eerder dit jaar is namelijk al een vermelding van de remaster opgedoken. Destijds ging het om de backend data van de Epic Games Store. Het is voor de fans van de game dus te hopen dat het lek klopt en dat we dus binnenkort al kunnen kunnen genieten van een remaster van Alan Wake.
In Alan Wake nemen spelers de controle over de gelijknamige protagonist, die zijn geld verdiend als crime fiction schrijver. Hij heeft alleen last van een writer's block en besluit naar een klein dorpje in de bergen te trekken voor creativiteit. Al snel krijgt Alan alleen te maken met wel heel bizarre omstandigheden.
Dit bericht is op 9 september 2021 bijgewerkt.