Alan Wake 2 wordt Remedy's 'mooiste game ooit'

News
dinsdag, 14 december 2021 om 9:00
alan wakef1632208285
Alan Wake 2 zal volgens ontwikkelaar Remedy hun "mooiste game ooit" worden. Hun ervaring met de Northlight game-engine moet daar voor zorgen. Alan Wake 2 zal in 2023 uitkomen.
Tijdens The Game Awards werden veel nieuwe games aangekondigd, waaronder de langverwachte Alan Wake 2. De game wordt Remedy's eerste survival horror game. In een interview met IGN vertelde Sam Lake, Creative Director van ontwikkelaar Remedy, dat het bovendien ook "verreweg de mooiste Remedy game ooit" zal zijn.
Hoewel Alan Wake 2 wordt gepubliceerd door Epic Games, zal Remedy de Unreal Engine 5 van Epic Games niet gebruiken. Lake vertelt dat Remedy zich voor deze game bij hun Northlight-engine blijven, omdat deze volgens hem het beste instrument is om de nieuwe Alan Wake te maken zoals ze hem willen hebben.
Omdat Remedy vertrouwd is met Northlight, heeft het de mogelijkheid om verder te gaan met de game-engine. Naast Alan Wake 2 wordt Northlight ook gebruikt voor nieuwe CrossfireX campagne die de Remedy voor Smilegate ontwikkelt.

Alan Wake 2 verschijnt in 2023

Alan Wake 2 zal in 2023 uitkomen voor de PlayStation 5 en Xbox Series X/S. De game verschijnt mogelijk ook in de Epic Games Store. Een exacte releasedatum is nog niet bekendgemaakt.