Tips waar elke fanatieke gamer rekening mee moet houden

Article
donderdag, 18 maart 2021 om 7:00
dualsense ps5f1603819788
Terwijl je vroeger nog met vrij logge apparaten, digitaal een spelletje kon spelen is die situatie anno 2021 totaal veranderd, Gamen is hot en ben je erg getalenteerd, dan kun je zelfs overwegen om er je beroep van te maken. Nu ook de consoles steeds beter worden is het ook meer dan leuk om je helemaal over te geven aan het gamen. Het goede nieuws is dat veel games crossplatform zijn en het dus niet veel uitmaakt of je nu de nieuwe PS5 of een Xbox gebruikt. Toch zijn er nog steeds goede tips te geven om het gamen nog interessanter te maken.

Goede internetverbinding

Gamen zonder internet is lastig, maar je snelheid is niet de enige factor die van belang is. Heb je een snelle verbinding via het glasvezelnetwerk of via de ouderwetse kabel, dan zit je goed. Wifi werkt in de praktijk minder goed.
Alhoewel de verbindingssnelheid natuurlijk van groot belang is, moet je ook de ping niet onderschatten. Dat geeft namelijk aan hoe snel de server reageert. Een lage ping is dus prima, bij voorkeur lager dan 15 ms. Voor je internetsnelheid is een downloadspeed van 50 MB/s echt een minimum.

Genoeg geheugen op je gameconsole

Net zoals een pc geheugen nodig heeft, geldt dat ook voor het gamen. Zonder voldoende geheugen lopen je games vast en vaak is dat al genoeg om lichtelijk gefrustreerd te raken. Het goede nieuws is dat je niet meteen geheugenbankjes bij hoeft te prikken, met 4GB red je het prima, maar meer is beter. Zo kunnen al jouw games en updates (mits jouw internetverbinding op orde is) snel gebruikt worden.
sadeq shahsvan cr0blcspgfw unsplashf1616082920

Ongelukken voorkomen

Het klinkt natuurlijk vervelend, maar je ijk niet op te wachten dat je game pc stuk gaat. Daar is overigens niet veel voor nodig, een omgevallen kop koffie of glas bier wat vervolgens in de kast terecht komt is vaak al voldoende om het moederbord te laten crashen. Ook al ben je natuurlijk voorzichtig, een goede inboedelverzekering is nooit verkeerd, want zo voorkom je vervelende verrassingen. Dat geldt niet alleen voor je game-pc, maar ook voor je andere spullen. Ga je dus voor het eerst zelfstandig wonen, dan is een opstalverzekering vergelijking ook zeker geen slecht idee.

Gezond gamen

Alhoewel het gamen vooral leuk is, hoor je vaak de klacht dat er teveel wordt gegamed. Natuurlijk is teveel nooit goed, maar door de zaken slim aan te pakken kun je ook lang gamen zonder risico’s. Neem bijvoorbeeld tijdig pauze en zorg voor een prima game plek. Dan bedoelen we niet dat je het helemaal moet versieren, maar een goede gamestoel is absoluut aan te raden. Zo wordt je rug voldoende ondersteunt. Als je ook nog pauzes inlast worden je spieren regelmatig ontlast en kun daarna gewoon weer verder gamen.