Activision pakt Call of Duty Warzone cheaters hard aan

News
donderdag, 04 februari 2021 om 8:15
warzonef1615809226
Activision heeft de zweep flink laten knallen wat betreft cheaters. Er zijn namelijk ruim 60.000 valsspelers verbannen uit Call of Duty Warzone.
Activision meldt dit in een blogpost. Warzone wordt al een tijdje geteisterd door valsspelers en er zijn ook al ruim 300.000 bans uitgedeeld, maar nu is Activision helemaal klaar met cheaters. Met deze banronde is slechts het begin gemaakt volgens de uitgever. Vooral de PC-gamers spelen vaak vals met aangeleverde cheats voor de game. Deze zijn namelijk op het internet te koop in de vorm van mods of hacks.

Anti-cheat software moet cheaters tegengaan

De ontwikkelaar kijkt nu naar mogelijkheden voor verbeterde anti-cheat software. Deze moet nog beter detecteren of iemand valsspeelt of niet. Hacks en mods voor Call of Duty Warzone worden intussen ook aangepakt, maar dat gaat op een andere manier gebeuren. Welke manier dat is, is niet gemeld.
Veel consolegamers hebben inmiddels de cross-play met pc uitgezet, gezien daar veel meer cheaters actief zijn. Andere gamer zijn helemaal met de game gestopt omdat de lol eraf was. Hopelijk kunnen deze gamers straks weer aan de slag met een game zonder valsspelers, stim glitches en té sterke wapens.

Populair Nieuws