Phil Spencer ziet toekomst in Activision Blizzard's oude franchises

News
zondag, 23 januari 2022 om 8:00
guitar herof1642782310
Activision Blizzard is onlangs overgenomen door Microsoft. Nu vertelt Xbox-baas Phil Spencer dat hij open staat om oude franchises van de studio weer op te pakken.
Phil Spencer heeft aangegeven dat hij hoopt dat Activision Blizzard aan allerlei franchises gaat werken, waaronder ook haar oude franchises. Dit vertelde hij in een interview met The Washington Post.
Verder vertelt Spencer dat zodra de overname van Activision Blizzard officieel rond is, wat mogelijk in de zomer van 2023 zal zijn, het Xbox-team met de ontwikkelaars zal spreken over welke mogelijke franchise van Activision Blizzard ze willen maken.
In de afgelopen jaren heeft Activision Blizzard haar vele teams gewezen op belangrijke franchises, waar studio’s als Toys for Bob ondersteuning bieden bij franchises als Call of Duty en Diablo. Daarnaast heeft Spencer ook onthuld dat grote franchises als Call of Duty nog op de PlayStation zullen verschijnen.

Bobby Kotick wilt ook oude franchises terugbrengen

Eerder deze week gaf Bobby Kotick, de CEO van Activision Blizzard ook al aan dat hij oude franchises wil terugbrengen. Hij noemt hierbij Guitar Hero en Skylanders als de succesvolle reeksen van Activision Blizzard die helaas door omstandigheden gestopt zijn. Als reden hiervoor vertelde Kotick dat het bedrijf niet genoeg mensen had om alle reeksen door te zetten en hoopt dat hier verandering in komt met de overname van Microsoft. Of er daadwerkelijk ook nieuwe games komen van deze franchises moet later nog blijken.