Activision Blizzard geeft ruim duizend medewerkers full-time contract

News
vrijdag, 08 april 2022 om 15:30
activision blizzard hqf1627465674
Activision Blizzard is vrijwel continu in opspraak. Dat komt grotendeels door discriminatie en seksisme, maar ook zeker door werkomstandigheden. Nu doet Activision Blizzard een zet om daar enige verbetering in te brengen en krijgen veel medewerkers een vast contract aangeboden.
Alle tijdelijke Quality Assurance-werknemers van Activision Blizzard krijgen een vast contract aangeboden. Daarbij horen ook betere arbeidsvoorwaarden, zoals zorgverzekering. Ook krijgen ze een hoger loon van minimaal 20 dollar per uur. Het nieuwe loon gaat binnenkort al in, de nieuwe contracten vanaf 1 juli.
Dit wordt allemaal gedaan nadat QA-testers van Raven Software, een onderdeel van Activision Blizzard, uitgebreid hebben geprotesteerd. Raven Software was namelijk van plan om een groot deel van hun testers te ontslaan. Daardoor hebben werknemers sindsdien gestaakt en een vakbond opgericht.

Nieuwe contracten niet voor Raven Software

Opvallend is alleen dat juist de testers van Raven Software niet in aanmerking komen voor de nieuwe contracten. Volgens Activision Blizzard kunnen deze werknemers op dit moment geen nieuw contract krijgen omdat dat in strijd is met de wet. Maar dat wordt in twijfel getrokken door de vakbond van de Raven-medewerkers.
Penningmeester van de vakbond Sara Steffens laat tegenover The Verge weten dat Activison Blizzard andere bedoelingen heeft door geen contract aan te bieden aan medewerkers van Raven Software. Het statement dat het wettelijk gezien niet kan zou een poging zijn om verdeeldheid te zaaien onder werknemers. Dat is in de VS een populaire tactiek om te voorkomen dat een vakbond gevormd wordt of serieuze macht krijgt.