Nederlandse film krijgt na decennia ineens een vervolg

News
donderdag, 21 december 2023 om 18:00
pexels martin lopez 1117132f1631279002
Regisseur Dick Maas heeft aangekondigd dat hij werkt aan een vervolg op zijn eigen film Amsterdamned uit 1988. Na maar liefst 37 jaar zal Amsterdamned 2 in 2025 in de bioscopen verschijnen.
De opnames voor de tweede Amsterdamned film zullen plaatsvinden in 2024 en met de première gepland voor 2025. Dit wordt in 2025 gedaan om te eren en te vieren dat Amsterdam maar liefst 750 jaar bestaat. Huub Stapel zal opnieuw de hoofdrol van rechercheur Eric Visser spelen net zoals in het origineel.
In een korte toelichting verklaart Dick Maas over de film: "Als de grachten van Amsterdam na 37 jaar opnieuw bloedrood kleuren, is er maar één man die het kwaad kan temmen en de strijd kan aangaan met een tegenstander die bovenmenselijke krachten lijkt te bezitten." De regisseur geeft alleen nog geen details over mogelijke terugkeer van andere acteurs uit de oorspronkelijke Amsterdamned.

Spanning en sensatie

Maas geeft aan dat het altijd al de bedoeling was dat er een vervolg zou komen: "Het wachten was op een script dat de hooggespannen verwachtingen kon waarmaken." Volgens Maas is dat script nu klaar en belooft het (volgens hem) vervolg nog spannender, spectaculairder en op sommige momenten bloedstollender te zijn dan het origineel.
Amsterdamned, oorspronkelijk uitgebracht in 1988, vertelt het verhaal van een psychopathische moordenaar die de grachten van Amsterdam onveilig maakt. De film trok destijds meer dan een miljoen bezoekers naar de bioscoop. Naast een hoofdrol voor Stapel waren er destijds ook rollen weggelegd voor acteurs als Monique van de Ven, Serge-Henri Valcke, Wim Zomer, Hidde Maas en Tatum Dagelet.

Populair Nieuws