Accuproblemen na iPhone iOS 13.5.1 update (en de oplossing)

News
dinsdag, 07 juli 2020 om 8:00
apple 132960
Last van een leeglopende iPhone of iPad accu? Dat kan wel eens door een update komen. Een update voor iOS 13.5.1 schijnt namelijk te zorgen voor accuproblemen voor de Apple toestellen en tablets.
Vooral op Apple fora komen veel meldingen binnen over problemen met de accu's van iPhones en iPads. De toestellen en tablets lijken na de meest recente iOS 13.5.1 update last te hebben van een accu die sneller leeg loopt. De behuizing van de apparaten wordt hierbij warm, wat gebruikers er niet gerust op maakt. De problemen lijken niet bij elk toestel voor te komen, maar bij een flink aantal gebruikers. Het lijkt er daarom op dat het probleem specifiek bij een fout in de accu voorbij komt. Over de nieuwe opties in iOS 13.5 wordt niet gemeld dat ze voor accudrain zorgen.
Het gaat waarschijnlijk om een softwareprobleem dat er in iOS 13.5.1 in geslopen is. Deze update kwam vorige maand al uit, maar tijdens de bètatesten hiervan zou de mogelijke accudrain niet voorbij zijn gekomen. Binnenkort komt er sowieso een update aan, iOS 13.6, die onder andere dit euvel moet gaan verhelpen. Het verwijderen van de update wordt dan ook niet aangeraden.

Mogelijke oplossingen?

Tijdelijke oplossingen liggen in de instellingen van de getroffen toestellen. Apps gebruiken in deze gevallen namelijk vaak veel meer spanning dan normaal volgens sommige gebruikers. Deze blijven namelijk op de achtergrond draaien en worden niet uitgeschakeld. Sommige gebruikers melden dan ook dat het al flink helpt om in het menu van de iPhone of iPad de achtergrondverversing van apps uit te schakelen. Een andere groep benadeelden meldt dat het helpt om de Dark-modus van de toestellen uit te schakelen. Deze optie zorgt normaal gesproken voor minder verlichte pixels op het display en daarmee accubesparing, maar lijkt nu juist voor meer accudrain te zorgen.

Populair Nieuws