Apple iOS 13.5 beta speelt in op het coronavirus

News
donderdag, 30 april 2020 om 12:04
applef1592309958
Sinds de uitbraak van het coronavirus dragen veel mensen mondkapjes. Als je een iPhone hebt en gebruik maakt van Face ID, is het wat lastig om met een mondkapje op je telefoon te gebruiken. De telefoon herkent je gezicht simpelweg niet als de helft bedekt is. In de nieuwe beta van iOS 13.5 wordt nu rekening gehouden met het dragen van een gezichtsbescherming.
Apple heeft namelijk een wijziging in de eerste bèta van iOS 13.5 doorgevoerd. Face ID is daarin net even anders ingesteld. Zodra je de functie wil gebruiken met een mondkapje op, zal je telefoon dat zien en direct naar het invoerscherm voor een pincode gaan. Hierdoor ben je niet onnodig bezig om je gezicht te scannen met de nodige foutmeldingen. Als je geen gezichtsmasker draagt, zal Face ID op de normale manier werken.
Ook is in de iOS 13.5 beta een extra optie te vinden. Onder het kopje Instellingen, Privacy, Gezondheid is namelijk de COVID-19 Exposure Notification te vinden. Deze optie moet gaan helpen in de strijd tegen het coronavirus.

API beschikbaar voor overheden

De iOS 13.5 beta bevat naast de gewijzigde Face ID en de COVID-19 tracking functie ook een aantal andere functies. Deze zijn vooral voor de overheden bedoeld die momenteel werken aan apps in de strijd van het coronavirus. Zij kunnen namelijk gebruik maken van de noodzakelijke functies om de apps aan de Apple API te koppelen.
De wijzigingen zijn momenteel nog in bèta, maar er wordt verwacht dat de functies eind mei voor iedereen beschikbaar zijn.

Populair Nieuws

Laatste Reacties