Update - Aantal Ubisoft games krijgen geen PS5 backwards compatibility

News
maandag, 02 november 2020 om 10:45
xgn google image
Nog een paar nachtjes slapen en dan is de PlayStation 5 eindelijk te koop. Veel ‘oude’ games kunnen we dankzij backwards compatibility direct spelen op de PS5. Helaas komt hier wel één grote maar aan te pas. Een groot aantal Ubisoft games bieden geen backwards compatibility op de PS5, maar wel op de Xbox Series X en S.

Update - Ubisoft haalt de lijst weg

Ubisoft heeft inmiddels zelf de lijst met games van haar site gehaald. In een reactie naar Gematsu laat het Franse bedrijf weten:

We have pulled the Ubisoft Connect article and forum post regarding backwards compatibility for the time being as there may be inaccuracies involving the Ubisoft titles that will be playable on PS5.”

Oorspronkelijk bericht volgt hieronder:

Welke games zijn er niet beschikbaar?

Ubisoft heeft dit nieuws eind vorige week bevestigd en moest aangeven dat een groot aantal PS4-titels van Ubisoft niet beschikbaar worden op de PlayStation 5. En houd je vast want het is nogal een rijtje, de Ubisoft games die niet speelbaar zijn op de PlayStation 5 en wel op de Xbox Series zijn:
Mocht je dus koste wat kost één van deze games op een next-gen console willen spelen, dan moet je dus wel één van de nieuwe Microsoft Xbox Series-consoles aanschaffen.
ubisoft logof1640337298

Welke games zijn wel beschikbaar?

Mocht je nou net een PS5 besteld hebben en dit nieuws lezen: annuleer niet meteen de aankoop. Want er zit gelukkig ook een hoop moois aan te komen van Ubisoft. Er komen gelukkig ook wat nieuwe Ubisoft-titels uit voor de PS5 (en de Xbox Series), zoals Assassin’s Creed Valhalla. Zo valt er gelukkig toch nog Assassin’s Creed te spelen op de PS5.

Nog een paar nachtjes slapen

De PlayStation 5 is vanaf donderdag 19 november eindelijk te koop (hoewel wij bij XGN de PS5 al stiekem hebben) en komt in twee varianten. Een goedkopere variant zonder disc tray van 400 euro en een variant met disc tray van 500 euro.
Microsoft komt zelfs met twee verschillende modellen, de Xbox Series S en de Xbox Series X. De Series X gaat 499 euro kosten en de Series S slechts 299 euro. Voor de Xbox Series hoeven we trouwens een weekje minder te wachten, die komt op dinsdag 10 november al uit.

Populair Nieuws

Laatste Reacties