Apple bevestigt gevreesd iPhone 13-gerucht

News
donderdag, 20 januari 2022 om 8:30
iphone 13 pro familyf1632137276
De iPhone 13 ondersteunt geen functie om achtergrondruis te beperken. Dat heeft Apple zelf duidelijk gemaakt. In eerste instantie dachten klanten dat het ontbreken van deze feature een bug was. De bevestiging van Apple valt daarom flink tegen.
In eerste instantie dachten de meeste iPhone gebruikers dat het een bug was die nog opgelost moest worden, maar de klantenservice van Apple laat nu duidelijk weten dat de iPhone 13 geen achtergrondruis kan onderdrukken. Dat is opvallend, want elke vorige iPhone telefoon had deze optie wel. Veel Apple-gebruikers vinden dit een groot gebrek, wat valt te begrijpen aangezien bijna elke standaard telefoon tegenwoordig wel een simpele ruisonderdrukking heeft.
De ruisonderdrukking wordt gebruikt tijdens het telefoneren om achtergrondgeluiden uit te sluiten. Op oudere iPhone-modellen is er een optie waarmee je deze functie aan en uit kunt zetten, maar de iPhone 13 heeft deze niet. De functie is vooral erg handig voor mensen die slechthorend zijn. Wanneer de functie aan staat wordt er gebruik gemaakt van een speciale microfoon die het achtergrondgeluid wegfiltert. Zo kan je degene met wie je belt makkelijker verstaan. De optie doet niets om de algemene geluidskwaliteit te verbeteren.

Is de iPhone 13 het geld wel waard?

Waarom de functie niet ingebouwd zit is onduidelijk. Vaak zie je dat een nieuwe versie van een telefoon anders is dan zijn voorgangers, maar meestal is dit vooruitgang in plaats van dat handige functies uit de telefoon worden gehaald. De iPhone 13 viel bij ons verder prima in de smaak, en ontving een keurige 8. De telefoon is nog erg duur, en de kleinere notch voegt weinig waarde toe. De camera en de 120 Hz bevallen aan de andere kant wel, wat de iPhone 13 over het geheel genomen een uitstekende telefoon maakt.

Populair Nieuws