3D Touch keert mogelijk terug in nieuwe iPhone

News
woensdag, 17 maart 2021 om 17:00
iphone2f1614520967
Veel Apple fans missen de functionaliteit van 3D Touch. Het is alweer ruim 7 jaar geleden dat de functie geïntroduceerd werd met de iPhone en heeft tot aan de iPhone XS in de telefoons gezeten. Mocht je het nu ook missen is er een sprankeltje hoop, een patent lijkt aan te duiden dat 3D Touch een terugkeer gaat maken in de iPhone 13.
3 maanden nadat de iPhone 11 was gelanceerd en er besloten was de 3D Touch functie te laten vervallen, is er een patent aangevraagd voor 3D Touch. De beslissing om 3D Touch te laten vervallen, was al veel eerder in het jaar genomen, het is dus nogal vreemd om te zien dat Apple nog steeds een patent in leven houdt. In het patent lijkt het erop dat Apple wil proberen de sensoren te verkleinen om ze te kunnen plaatsen in de nieuwe iPhone.

Verbeterde 3D Touch sensor

Het nieuwe patent lijkt er ook te wijzen dat Apple de problemen die de eerste versie van 3D Touch had, op probeert te lossen. Apple probeert naast de sensoren kleiner en beter te maken er ook een heel nieuw sensor bij te maken, dat extra krachtdetectie meet. Hierdoor zal de 3D Touch veel beter en met veel minder problemen moeten werken. Het is alleen nog afzien of dat we de functie werkelijk terug gaan zien bij de nieuwe iPhone. Het kan natuurlijk ook altijd zijn dat Apple simpelweg het patent wil behouden en nieuwe ideeën probeert te bedenken zonder dat er door andere mee geknoeid kan worden.