Google komt met dark mode speciaal voor OLED-schermen

News
woensdag, 23 februari 2022 om 15:00
google oled dark modef1645605131
De nieuwe dark mode van Google is eindelijk live. Tenminste, voor een aantal gebruikers. Dit meldt 9to5Google.
Voorheen was de donkere modus van Google een donkergrijs. Google heeft die kleur nu veranderd naar pikzwart (#000000) die er op OLED- en AMOLED-schermen mooi uit moet zien. Andere kleuren voor de links en eerder bezochte pagina’s zijn ook aangepast zodat ze feller en minder gedempt zijn. Door deze veranderingen is er nu meer contrast tussen de achtergrond en de tekst.
Google kondigde het bestaan van deze nieuwe dark mode eerder deze maand al aan, maar tot nu toe is de release erg langzaam. Nog maar weinig mensen hebben deze donkere modus tot hun beschikking. Volgens 9to5Google zijn er zelfs gebruikers die de dark mode voor een korte tijd konden gebruiken, om vervolgens de mogelijkheid weer te verliezen.

Batterij besparen

Steeds meer bedrijven zetten in op een donkere modus. Dit is namelijk vaak niet alleen prettiger aan je ogen, maar het bespaart je ook aan batterij. Google bewees dit een aantal jaar geleden voor Android: een zwarte achtergrond gebruikt een stuk minder energie dan een witte.
Hoeveel batterij je met deze nieuwe dark mode vergeleken met de oude versie op OLED-schermen bespaart is nog niet helemaal duidelijk. Dark mode is niet alleen beperkt tot je PC. Ook de verschillende Google apps zullen deze update krijgen.
Wanneer iedereen grijs kan inruilen voor pikzwart is nog niet bekend. Mocht de update wel voor jou beschikbaar zijn, vind je 'donker thema' bij je snelle instellingen.

Populair Nieuws