Update - 13-jarige jongen speelt als eerste ooit Tetris uit

News
vrijdag, 05 januari 2024 om 10:30
Tetris is een game van legendarische proporties die al decennialang bestaat. Maar het is nog nooit iemand gelukt om de game uit te spelen. Ten minste, tot nu, want een 13-jarige jongen is het gelukt.

Update - Ophef over kritiek op Tetris-kampioen

Het behalen van het record van Tetris is flink in opspraak geraakt. Niet de Willis Gibson zelf, maar Sky News-presentator Jayne Secker. Aan het einde van de uitzending zei de journalist: "Als moeder zou ik zeggen: ga weg van het scherm, ga naar buiten, haal wat frisse lucht. Tetris verslaan is geen levensdoel."

Na de uitzending heeft Secker veel kritiek gekregen. Volgens velen wordt de geweldige prestatie van Gibson teniet gedaan door de opmerking van de presentator.
Origineel bericht:
Met de iconische gekleurde vormpjes en blokken is Tetris misschien wel de bekendste game ter wereld. Recent is er zelfs een gelijknamige film uitgekomen over hoe Tetris tot stand is gekomen, met Taron Egerton in de hoofdrol als de Nederlandse entrepreneur Henk Rogers.
Ondanks dat de game al uit is sinds 1989, is het nog nooit een speler gelukt om Tetris ‘uit te spelen’. Technisch gezien heeft de game geen einde, maar op 999999 punten bevriest de boel. Voorheen zijn het alleen bots gelukt om zo ver te komen, omdat het bijna onmogelijk is om de blokken op de juiste manier te plaatsen met de snelheid waarop ze vallen.
Maar het is nu toch een mens gelukt om het ‘einde’ te behalen. De 13-jarige Willis Gibson uit Oklahoma heeft het record behaald en alles vastgelegd op video. Na ruim een half uur spelen lijkt het te mislukken voor de tiener, maar hij weet zich te herpakken en geschiedenis te schrijven.

Een nieuwe professional

Het is nog iets indrukwekkender door het feit dat Tetris een actieve en erg fanatieke groep professionele spelers kent. Er is zelfs een jaarlijks kampioenschap. Volgens Vince Clemente, de president van de Classic Tetris World Championship, was het iets dat als ‘onmogelijk werd gezien’. Dat laat hij weten tegenover The New York Times.
Willis is bovendien nog niet zo lang Tetris competitief aan het spelen. De jongen is pas twee jaar echt bezig met de game, terwijl sommige concurrenten al decennia bezig zijn. Willis heeft het record opgedragen aan zijn vader Adam, die twee jaar geleden is overleden.
Dit bericht is bijgewerkt op 5 januari 2023.

Populair Nieuws