Brengt Apple SD- en HDMI poorten terug naar de MacBook Pro?

News
vrijdag, 26 februari 2021 om 12:00
xgn google image
Volgens geruchten brengt Apple dit jaar MacBook Pro's uit met daarin ingangen voor een SD-kaart en een HDMI-poort. Deze verdwenen in 2016 uit MacBooks.
Volgens een rapport van analyst Ming-Chi Kuo, dat in handen is van de nieuwssite MacRumors, brengt Apple in de tweede helft van 2021 twee nieuwe MacBook Pro’s uit met ingangen voor SD-kaarten en HDMI kabels.

Deze zaten tot 2015 standaard in MacBook’s, maar werden daarna verwijderd om de MacBooks dunner te maken. Een HDMI-kabel of SD-kaart in een MacBook steken kan nu alleen met een speciale adapter voor de Thunderbold-aansluiting.

Apple draait veranderingen terug

MacRumors meldt verder dat met de nieuwe MacBooks ook de klassieke magnetische MagSafe-oplader zal terugbrengen als vervanging voor de huidige USB-C opladers. Ook zal de TouchBar hoogstwaarschijnlijk van MacBooks verdwijnen.
Het lijkt erop dat Apple bezig met het terugdraaien van veel beslissingen sinds 2016. Met de terugkeer van de SD- en HDMI-poorten zouden de multipoort-adapters bijna overbodig zijn; alleen de standaard USB-poort ontbreekt nog.

De MacBooks zullen verder uitgerust zijn met de nieuwe M1-Chip die volgens Apple maar liefst 11 keer sneller is dan zijn voorgangers. Alleen bleek deze maand ook dat deze gevoelig is voor malware.

Populair Nieuws