Zo maak je je eigen stickers op je iPhone!

Article
zondag, 09 februari 2020 om 9:00
smartphone 1894723 1920f1580906659
We communiceren tegenwoordig vrijwel niet meer met alleen tekst. Sterker nog, een gifje of emoji zegt soms meer dan duizend woorden. Tegenwoordig hebben gebruikers ook stickers in hun arsenaal van communicatiemiddelen en op deze manier maak je je eigen stickers op je iPhone.

Hoe kan ik überhaupt stickers gebruiken?

Voor degenen die nog helemaal niet bekend zijn met het concept van stickers is hier een kleine opfriscursus. Op berichtendiensten als WhatsApp en iMessage kun je een klein vierkantje icoontje vinden, waarvan één hoekje is weggetrokken. Vaak zit dit naast de optie om een emoji of afbeelding toe te voegen aan het gesprek.
Wanneer je erop drukt krijg je een selectie van bestaande stickers die al geïnstalleerd zijn. Zit daar niet een sticker tussen die je op dat moment nodig hebt, dan kan je ook stickers packs downloaden. Via iMessage is dat makkelijk te doen door op het plusje te drukken, waarna je de beschikbare stickers te zien krijgt.
Heb je een sticker die je verwacht vaak te gaan gebruiken, dan je die ook toevoegen aan je favorieten, zodat je niet elke keer door de hele lijst moet scrollen. Op WhatsApp kan je de sticker simpelweg ingedrukt houden en vervolgens de optie ‘Aan favorieten toevoegen’ selecteren.
rsz screenshot 20200205 133503f1580906980

Wat heb ik nodig om mijn eigen stickers te maken?

Zit in die collectie van beschikbare stickers alsnog niet de sticker die je nodig hebt of wil je simpelweg persoonlijke stickers maken, dan zijn er een aantal opties tot je beschikking. Helaas is het nog niet mogelijk om ze zelf in elkaar te knutselen in WhatsApp of iMessage zelf, maar zijn er wel applicaties beschikbaar dit dit mogelijk maken.
De app die wij aanraden om te gebruiken voor iPhone is Sticker Maker Studio. Deze applicatie is ten eerste gratis te downloaden in de App Store op iPhone en iPad en is daarnaast ook vrij eenvoudig in gebruik. Je hoeft dus geen Photoshop-expert te zijn om zelf je stickers te maken.
adult 1869430 1920f1580907063

Hoe maak ik mijn stickers op iPhone?

Wanneer je Sticker Maker Studio opent krijg je eerst alleen de optie om een nieuwe sticker pack aan te maken. Het kan handig zijn om bepaalde stickers te bundelen, zodat je bijvoorbeeld een groep stickers hebt voor verschillende vriendengroepen.
Wanneer je een pack aanmaakt krijg je vervolgens meteen de optie om je allereerste sticker te gaan maken. Kies eerst welke foto of afbeelding je wil gaan gebruiken en dan kan je aan de slag. In de applicatie heb je meerdere manieren om te selecteren welke elementen van de foto je wil gaan gebruiken in je sticker. Je kan door te slepen met je vinger zelf een selectie maken, maar je kan bijvoorbeeld ook een vierkantje of een cirkel uitknippen.
Ben je eenmaal blij met het resultaat, dan wordt het tijd om de sticker op te slaan in de sticker pack. Maak je geen zorgen dat je door hoepels moet springen om je zelfgemaakte stickers op je berichtendiensten te krijgen, want met een druk op de knop kan je vervolgens de hele pack toevoegen aan WhatsApp of iMessage. Daarna kan je vervolgens je zelfgemaakte stickers meteen gebruiken in gesprekken.
Ben jij een liefhebbers van stickers op je iPhone? Of ben je misschien toch meer geïnteresseerd in het gebruiken van de exclusieve Animoji? Lees dan hier hoe je die functie optimaal kan gebruiken op je iPhone en iPad.

Populair Nieuws

Laatste Reacties