5 redenen om Ragnarok te kijken

Article
zaterdag, 08 februari 2020 om 13:00
ragnarok castannounce 1f1580829204
Onlangs is de nieuwe serie Ragnarok op Netflix verschenen. Vanuit de titel kun je al merken dat Noorse mythologie een grote rol in deze serie speelt, maar dit is niet het enige wat Ragnarok te bieden heeft. Hier zijn 5 redenen om Ragnarok te kijken.

5. Noorse mythologie

Het onderwerp dat het meeste centraal staat in ‘Ragnarok’ is de Noorse mythologie. Aan het begin van elke aflevering wordt een term op een zwart beeld getoond uit de Noorse mythologie, gevolgd door de betekenis hiervan.
In de rest van diezelfde aflevering duikt de term vaker op en blijkt dit een belangrijke rol in het verhaal te spelen. Aan het begin van de serie blijft het hele aspect van de Noorse mythologie wat meer op de achtergrond. Het wordt bijvoorbeeld een paar keer genoemd of besproken. Maar tegen het einde van het seizoen begint dit te veranderen en beginnen de oude verhalen steeds meer te lijken op een reflectie van de realiteit.
ragnarok secondlook 01f1580829028

4. Moderne zaken

In Ragnarok worden er ook veel moderne onderwerpen besproken. Naast de Noorse mythologie speelt het klimaat ook een grote rol in Ragnarok. De oorzaak hiervan ligt bij de Jutuls, de rijkste en meest populaire familie van Edda die vrijwel over alle macht over een dorp beschikt.
Vidar Jutul is de eigenaar van de fabriek die de rivieren van Edda vervuilt terwijl zijn vrouw de directrice is van een middelbare school. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de LHBT+ community. Laurits, de broer van hoofdpersoon Magne, is openlijk biseksueel en heeft voor het grootste gedeelte van het seizoen een oogje op de zoon van de 'bad guy.'
cgk18788 rf1580829107

3. Jong talent

De hoofdpersoon en veel andere personages van Ragnarok zijn niet ouder dan 16 jaar oud en de acteurs zijn niet veel ouder. Toch weten de acteurs hun personages ontzettend goed en geloofwaardig neer te zetten. Fans van Skam zullen hoogstwaarschijnlijk een aantal acteurs herkennen aangezien ongeveer de helft van de Ragnarok cast in Skam heeft gespeeld.
cgk16956 rf1580830309

2. Waanzinnige shots

Ragnarok is een volledig Noorse serie en is voor het meeste gedeelte in Odda gefilmd. In het verhaal ligt veel van de focus op de smeltende gletsjers en giftige rivieren. Dit resulteert in ontzettend mooie beelden van de Noorse natuur. Veel CGI is er niet, maar tegen het einde van het seizoen zijn er een paar scenes waar dit een mooie toevoeging is.
cgk16773 r 2f1580833238

1. Sterk einde

We proberen geen spoilers weg te geven maar het eerste seizoen van Ragnarok eindigt met een enorme cliffhanger. Er blijven nog ontzettend veel onbeantwoorde vragen over en pas op het einde krijg je het gevoel dat het verhaal nu echt begonnen is. Er is wellicht iets te lang over gedaan om alles op te bouwen waardoor de timing van de afleveringen een tikkeltje langzaam leek te gaan maar dit maakt het einde wel een stuk sterker. Of er een tweede seizoen aankomt is nog niet bevestigd, maar met zo'n cliffhanger als einde moet het er eigenlijk gewoon komen. Een ding is in ieder geval zeker: We want more!