Dit zijn de beste bingewatch waardige horrorseries op Netflix!

  Het is nog geen Halloween, maar dat betekent niet dat we onszelf niet bang mogen maken op een mooie regenachtige nacht. Vandaar dat we nu gaan kijken naar de beste bingewatch waardige horrorseries op Netflix voor de horrorfans onder ons!

  Matt Klitscher/© 2016 Starz Entertainment, LLC

  Scream

  Om deze lijst mee te openen gaan we gelijk terug naar een oude bekende franchise: Scream. Deze horrorserie, die begon in 2015, gaat over Emma Duval en haar vrienden. Als je de films hebt gezien dan weet je precies wat er gebeurt. Ja, dat heb je goed. Ze worden opgejaagd door een psychopathische moordenaar in een ooit zo rustig stadje.

  De show volgt ongeveer dezelfde formule als de klassieke films en wordt daardoor op geen enkel moment saai. De serie zit vol met twists, horrorclichés die in de fourth wall worden uitgelegd en natuurlijk de nodige moorden waar de films bekend om staan. Gauw kijken dus!

  Stranger Things

  Iedereen die Netflix heeft, heeft waarschijnlijk Stranger Things al gezien. Het laatste seizoen kwam alleen wel op 4 juli 2019 uit, dus misschien is het toch een goed idee om de serie opnieuw te gaan bingewatchen om bij te blijven bij dit verhaal.

  Stranger Things is een show met een lichtelijk horror tintje, al komt er ook veel mysterie en avontuur in voor. De serie volgt een groep kinderen die in aanraking komt met een meisje dat kinetische superkrachten beheerst. Samen met haar moeten ze een invasie van enge monsters voorkomen die uit een andere dimensie komen.

  Netflix

  The Walking Dead

  Deze show draait al meer dan tien jaar op de televisie, maar je kan de serie nu ook op Netflix kijken. De show volgt een groep overlevenden die in een wereld moeten leven vol met zombies onder leiding van ex-politieagent Rick Grimes.

  De show heeft ondertussen al tien seizoenen, dus als je dit gaat bingewatchen zit je wel een paar weken op de bank te hangen totdat je zelf een zombie bent. De eerste seizoenen zijn super tof en hoewel het afzwakt na seizoen 4 is het toch een serie die je gezien moet hebben!

  Ash vs Evil Dead

  Deze serie is niet zomaar iets. Een oude geliefde bekende acteur komt namelijk terug als de rol van Ash Williams gespeeld door Bruce Campbell. Als je de oude Evil Dead films hebt gezien, weet je waarschijnlijk wel waar de serie over gaat. Ash moet namelijk vechten tegen wezens uit de onderwereld die de mensheid willen gaan uitroeien met natuurlijk zijn oude, vertrouwde boomstick.

  Dat doet hij dit keer niet alleen, want hij komt Pablo en Kelly tegen die hem gaan helpen in zijn bijzondere, komische, maar ook spannende gevechten tegen de monsters van de Necronomicon. Er komen helaas geen nieuwe seizoenen van deze serie. Na drie seizoenen is de show niet meer hernieuwd, wat wij persoonlijk toch een teleurstelling vinden.

  The Haunting of Hill House

  Als laatste hebbenn we The Haunting Of Hill House. Deze serie die vorig jaar uit kwam gaat over een half afgebroken familie die moeite heeft met haar verleden en het huis waar ze vroeger in woonden. Zo volg je verschillende leden van de Crain familie met hun problemen en proberen ze te achterhalen wat er precies in het huis is gebeurd.

  De show is meer een mysterie dan een horrorserie en je moet er goed over nadenken om de puzzelstukjes van het verhaal bij elkaar te rafelen, maar dat betekent niet dat het niet eng is. Zo bevat de show verschillende enge momenten waar je op je tijgerbank van kan genieten tijdens Valentijnsdag!

  Wat is jouw favoriete horrorserie op Netflix? Laat het ons weten hier beneden in de reacties!

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.