Zo kan je zelf aan de slag met Animoji op de iPhone en iPad

Article
zaterdag, 25 januari 2020 om 16:00
animojif1579707814
De tijd dat we nog emoticons maakten van dubbele punten, haakjes, letters en cijfers is allang voorbij. Op de iPhone en iPad kan je tegenwoordig bijvoorbeeld je eigen Animoji maken. Op deze manier kan je je gesprekken een persoonlijk tintje geven.

Wat is een Animoji?

Met al die termen is het soms lastig bij te houden wat nu precies het verschil is tussen een emoticon, emoji en Animoji. De naam geeft het alleen al een beetje weg, want Animoji kunnen in tegenstelling tot de andere opties bewegen.
Door middel van de TrueDepth-camera op je iPhone of iPad kun je een emoji jouw bewegingen na laten doen. Laat bijvoorbeeld het bekende aapje jouw paniek overbrengen of gebruik de drol-emoji op creatieve manieren. De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos met Animoji.

Wat heb ik nodig voor de Animoji?

Voordat je druk aan de slag gaat met het maken van je eigen Animoji, is het wel even handig om te checken of je ze überhaupt wel kan maken. Niet elke iPhone en iPad is namelijk geschikt voor de functie.
Zoals we eerder hebben vermeld heb je een toestel nodig met een TrueDepth-camera, die 3D-beelden kan schieten. De camera is geïntroduceerd met de iPhone X en zit ook in alle versies van de iPhone 11. Anderzijds kan je ook een iPad Pro 2018 of nieuwer gebruiken. Heb je een ouder toestel, dan kan je helaas niet je eigen Animoji maken. Naast de camera heb je ook iOS 13 of nieuwer nodig.
marketing 2375579 1920f1579708020

Hoe maak ik een Animoji?

Om met je eigen Animoji aan de slag te gaan moet je eerst iMessage openen. Dit is namelijk tot nu toe de enige applicatie waarin je de geanimeerde emoji kan maken. Wanneer je in een gesprek zit met degene waarmee je je Animoji wil delen kan je je creatieve geest loslaten.
Druk op het icoon van de speciale applicatie, te herkennen aan het emoji-aapje. Nu zal de selfie-camera geactiveerd worden en kan je schakelen tussen verschillende emoji door te swipen over het scherm. Wanneer je de juiste emoji hebt gevonden, druk je op de opnameknop en kan je je uitleven. Experimenteer ook met de verschillende emoji, want alle 27 verschillen in mogelijkheden. Wil jezelf muzikaal uitdrukken, dan kan je daarnaast ook een karaoke-video opnemen met de Animoji.
Maak je ook geen zorgen dat je per ongeluk een beschamende animatie van jezelf stuurt naar anderen, je kan eerst het eindresultaat bekijken voordat de Animoji wordt verstuurd. Als je er gelukkig mee bent dan kan je het speciale bericht delen met je gesprekspartner.
Ondanks dat je je een Animoji alleen kan maken in iMessage, betekent dat niet dat het de enige applicatie is waarin je de geanimeerde emoji kan delen. Via AirDrop kun je het bericht versturen naar anderen en uiteraard kan je het ook delen op sociale media.
whatsapp 892926 1920f1579702769

Kan ik Animoji ook gebruiken in WhatsApp?

Natuurlijk maakt niet iedereen op zijn of haar iPhone gebruik van iMessage, want WhatsApp blijft bijvoorbeeld een mateloos populaire chatapplicatie. Het zou dan ook leuk zijn om je Animoji te versturen via WhatsApp, maar helaas is dat nog niet mogelijk gemaakt door Apple en Facebook.
Gelukkig is er wel een uitgeklede versie beschikbaar voor WhatsApp. In plaats van het sturen van een geanimeerde video kan je namelijk Animoji stickers sturen via WhatsApp en andere berichtendiensten. Van de 27 verschillende Animoji kan je vervolgens kiezen tussen ongeveer vijftien gezichtsuitdrukkingen. Het is daardoor wat minder persoonlijk, maar nog steeds heb je de mogelijkheid om jouw stemming perfect over te brengen aan je vrienden en familie.
Ga jij gebruikmaken van de Animoji op je iPhone of iPad? Of ben je daar al een tijd mee bezig? Laat het ons weten in de comments!