Zo kun je Formule 1 gratis kijken

Article
donderdag, 02 september 2021 om 11:00
2f1627300690
De spanning in de Formule 1 neemt wekelijks toe, maar met het nieuws dat de rechten van de Formule 1 volgend seizoen niet meer bij Ziggo liggen schieten sommige kijkers al in de stress. Andere kijkers die geen Ziggo hebben zoeken al tijden naar goede alternatieven op Formule 1 gratis te bekijken. Wij helpen je dan ook uit de brand, want zo kun je Formule 1 gratis kijken!

Legale routes

We schieten uit de startblokken met de legale manieren om Formule 1 te kijken. Er zijn namelijk diverse manieren om dat te doen. De eerste manier is natuurlijk via Ziggo Sport. Ziggo is de officiële provider van de Formule 1 (dit jaar nog in ieder geval) en dus is dat de makkelijkste route.
Gratis kijken wordt dan misschien lastig, al helemaal als je geen Ziggo hebt, maar er zijn wel routes om toch gratis te kijken. Als je namelijk vrienden hebt die Ziggo hebben, hebben ze ook automatisch de Ziggo GO-app. Drie gebruikers kunnen via deze app gelijktijdig kijken, waardoor je dus eventueel van een goede vriend z’n abonnement kan profiteren.
Verder zijn er ook nog een paar andere zenders die je kunt checken die Formule 1 uitzenden:
  • Ziggo Sport (Nederland)
  • RTBF (België)
  • Sport Telenet (België)
  • RTL Duitsland (Duitsland)
  • Channel 4 (Engeland)
RTL Duitsland is de handigste route om te kiezen als je geen Ziggo Sport hebt. Dit kanaal is bij KPN bijvoorbeeld gewoon op kanaal 46 te vinden. Channel 4 is overigens ook nog een optie als je satelliet hebt. Dan kun je via het Engelse kanaal de races kijken.
ziggof1677671421

Formule 1 gratis kijken via streams

Naast de legale wegen zijn er in het digitale tijdperk ook nog genoeg andere manieren om Formule 1 te kijken. Deze zijn alleen van minder zuivere aard. Er zijn namelijk zat van gratis online livestream, maar die zijn vaak wel illegaal. Dit valt dan ook te zien aan de kwaliteit die vaak tussen de 480p en 720p ligt.
Deze streams zijn volgens de FIA dan ook verboden en het orgaan doet er dan ook alles aan om deze streams zoveel mogelijk te blokkeren. Wanneer je voor een illegale stream kiest, is de kans dan ook aanwezig dat je halverwege nog moet wisselen van streams. Als je geen moeite hebt met het illegaal kijken van races kun je dus een livestream opzoeken.
Via Google is het namelijk niet moeilijk om een illegale link te vinden. Ook op Twitch worden races soms live uitgezonden, al moet je dan ook wel goed zoeken. Wel moet gesteld worden dat een illegale stream vinden nooit aangeraden wordt, gezien dit ethisch niet goed te praten valt.
rsz vr 191116 bragp487951f1585049969

F1 TV Pro-app

Wie de legale routes bewandelt en bijvoorbeeld via Ziggo Sport naar de races kijkt, heeft nog extra voordeel. Dan kun je namelijk van de F1 TV Pro-app gebruikmaken. Daarmee kun je namelijk als je het Ziggo Sport Totaal-pakket hebt gratis je account koppelen aan de officiële F1 TV Pro-app.
Op deze manier kun je tijdens de races extra plezier beleven. Zo kun je schakelen tussen de verschillende camera’s vanuit de auto’s en kun je uitgebreid genieten van alle trainingen. Ook de beelden vanuit de pitboxen zijn allemaal toegankelijk tijdens de races. Daarmee maak je het raceweekend dus nog weer een stapje mooier.
Deze app is daarnaast ook te gebruiken als je geen Ziggo hebt. Dan moet je alleen wel een abonnement afsluiten om gebruik te maken van de dienst. Dat kost je op jaarbasis 64,99 euro. Ook kun je per maand 7,99 euro betalen.
Hoe kijk jij de Formule 1? Doe je dit gewoon legaal of ben je geen moraalridder. Laat het ons weten in de reacties!