De beste verborgen apps van de redactie

Article
zaterdag, 24 april 2021 om 15:00
veel social media down facebook whatsapp en instagram storing 148326
Elke dag worden honderden apps gebruikt door iedereen met een PC, telefoon, tablet of zelfs een TV. Toch zijn er een aantal apps die onder de radar doorvliegen terwijl ze eigenlijk enorm handig zijn. Wij zetten de beste verborgen apps van de redactie op een rijtje.

Luuc ten Velde - Remote Play-apps

We trappen af met ondergetekende. Een app waar hij toch wel heel veel waarde aan hecht die eigenlijk niet zo heel bekend is, is de Remote Play-app. Daarmee kan ik vanuit bed of iets dergelijks ook gewoon rustig gamen op m'n PS5 of PS4 maar dan met m'n telefoonscherm als de beeldbank om te koekeloeren. Voor Xbox is natuurlijk ook de Xbox-app te gebruiken om op die manier van Remote Play gebruik te maken.
Vooral bij de wat minder intense games werkt het enorm fijn, zoals Disco Elysium of Persona 5 Royal. De app van PlayStation maakt als het ware verbinding met je console, start deze op en zendt via het internet signaal door naar je telefoon. De Xbox-variant heeft daarnaast ook een Cloudoptie waardoor het gamen net wat soepeler werkt, iets wat met Game Pass dan weer enorm goed werkt.
f15f1594627811

Chris Boers - De F1 TV Pro app

Deze is alleen voor Ziggo klanten. Ziggo biedt al jaren Formule 1 aan als onderdeel van het zenderaanbod. Wat weinigen weten is dat alle Ziggo-abonnees die Ziggo Sport Totaal pakket afnemen, hun Ziggo account gratis kunnen koppelen aan de officiële F1 TV Pro app.
Met deze app kunnen racefans nog veel meer raceplezier beleven: schakelen tussen de camera's vanuit de auto's, beeld van alle F1,F2 en F3 trainingen en wedstrijden, beelden uit alle pitboxen en nog veel meer. Echt iets voor de diehard race-fans!

Roland Janssen - Twitch

Ik heb niet zozeer een verborgen app, maar wel een verborgen functie van een app. Ik heb het dan over de Twitch-app die op Android een functie heeft dat de stream op de achtergrond van je telefoon doorspeelt terwijl je iets anders doet. Toch wel lekker praktisch als je ook nog even wat andere dingetjes wil doen terwijl je ook niks wil missen van je favoriete streamer. Zelf gebruik ik het wel eens als ik onderweg ben, als er dan iets bijzonders gebeurt in de stream kan je snel terug wisselen om het bijzondere moment mee te maken, zo mis je nooit iets.
Voor jou de lezer is het helemaal handig, want dat betekent dat je ook nooit meer de streams van XGN hoeft te missen. Sinds maart zijn we volop bezig met streamen op Twitch.tv/XGN_NL. Iedere maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kun je ons live vinden. Waar we maandag, dinsdag en donderdag lekker gamen met de chat vanaf 19.00 uur, nemen we iedere vrijdag live om 17.00 uur de XGN Cast op, onze gloednieuwe podcast.