Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl brengen nieuw Pokémon-type

News
donderdag, 02 september 2021 om 11:30
brilliant diamond shining pearl 169 enf1629295197
Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl brengen een nieuwe type Pokémon naar de game. De remakes van Diamond & Pearl uit 2006 (2007 in Nederland) voegen namelijk een type toe dat oorspronkelijk nog niet bestond in de Nintendo DS-games. Het betreft Fairy-type Pokémon.
Het type maakte officieel tijdens de zesde generatie van Pokémon (Pokémon X & Y) haar opwachting in de reeks. Daarvoor bestond het type nog niet. Nu The Pokémon Company bezig is met remakes van de vierde generatie wordt besloten om de vernieuwingen die sinds de oorspronkelijke release zijn toegevoegd ook mee te nemen in de remakes.
Oplettende Twitter-gebruiker Eclipse_tt ontdekte het detail. Voor de remakes is dit belangrijk gezien een aantal Sinnoh-Pokémon met terugwerkende kracht Fairy-type werden. Specifiek gaat het om Togekiss en Mime Jr. die in Brilliant Diamond & Shining Pearl waarschijnlijk ook het Fairy-type achter de naam hebben staan.

Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl details in overvloed

Recentelijk werd nog een hele rits van Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl details uit de doeken gedaan. Via een speciale Pokémon Presents werd allerlei informatie rondom de remakes gedeeld. Zo werd duidelijk dat partner-Pokémon je weer kunnen volgen. Ook wordt de Underground uitgebreid.
Ook over Pokémon Legends Arceus zijn tal van details onthuld. De nieuwe open-world Pokémon game staat voor begin 2022 op de planning en belooft een gloednieuwe richting in te slaan voor de reeks.