Zo kijk je gratis naar de kwartfinale tussen Nederland en Turkije

Article
vrijdag, 05 juli 2024 om 15:00
voetbal kijkenf1645632304
Sinds 14 juni is het EK voetbal in Duitsland onderweg! Nederland is erbij en heeft overtuigend de kwartfinale bereikt door Roemenië te verslaan. Morgen staat de volgende wedstrijd op het programma, met een lastige tegenstander: Turkije.
De groepsfase zag er niet spectaculair uit voor Nederland. Het elftal van Ronald Koeman wist het maar net te overleven, door als één van de ‘beste’ nummers drie door te gaan naar de achtste finales, waar verrassing Roemenië op Nederland stond te wachten.
Tegen de Roemenen kwamen de spelers van het Nederlands elftal alleen ineens helemaal tot leven. Nadat Cody Gakpo met een indrukwekkend schot de score opende in de eerste helft, was voor de Roemenen vervolgens alleen nog maar tegenhouden. Het was alleen niet genoeg om te voorkomen dat het uiteindelijk 3-0 werd voor Oranje.
Daardoor is Nederland doorgestoomd naar de kwartfinale van het EK. Daar staat Turkije te wachten, dat in de achtste finale afrekende met Oostenrijk - de ploeg waar Nederland met 3-2 van verloor. Het belooft een bloedstollende wedstrijd te worden, maar hoe kan je alles live kijken?

Zo kijk je live naar Nederland - Turkije

Er zijn meerdere manieren om het EK en de wedstrijden van het Nederlands Elftal te kijken. De vijfde wedstrijd van de ploeg van Ronald Koeman hoort daar uiteraard bij.
De wedstrijd kun je live kijken op NPO 1, NPO 3 en NLZIET, omdat NOS de uitzendrechten heeft voor het EK 2024. Alle samenvattingen van de wedstrijden zijn ook via NOS te zien. Ook kun je de wedstrijd volgen via de NPO Start-website of app via een smartphone, tablet of laptop.
De wedstrijd tegen Turkije is de vijfde wedstrijd van het Nederlands elftal in het EK 2024. Het startsignaal klinkt morgen om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Route naar de finale

Na de kwartfinale is het (hopelijk) tijd voor de halve finale. Als Nederland in Berlijn weet te winnen, is de tegenstander Engeland of Zwitserland. De wedstrijd wordt dan gespeeld op 10 juli om 21.00 uur 's avonds.
Als daar gewonnen wordt, is het vervolgens tijd voor de finale op zondag 14 juli om 21.00 uur 's avonds. Ook die wedstrijd zal gehouden worden in het Olympiastadion in Berlijn, waar Nederland morgen tegen Turkije speelt.
De mogelijke finalisten waar Nederland kan komen te staan zijn Spanje, Duitsland, Portugal en Frankrijk. Vanavond zullen de kwartfinales van die kant van de brackets gespeeld worden, waarna duidelijk zal worden wie er doorstromen naar de halve finales.

Hoe deed oranje het de voorgaande jaren?

In 1988 won Nederland het EK in Duitsland, met memorabele momenten zoals de drie goals van Marco van Basten tegen Engeland (3-1) en de finalezege tegen de Sovjet-Unie (2-0). Nederland bereikte de halve finales in 1992, 2000 en 2004, en werd derde in 1976. De kwartfinales waren het eindstation in 1996 en 2008. Nederland werd in de eerste ronde uitgeschakeld in 1980 en verloor alle groepswedstrijden in 2012. Drie jaar geleden werd Nederland in de achtste finales verslagen door Tsjechië (2-0), wat leidde tot het vertrek van Frank de Boer als bondscoach.

Populair Nieuws

Laatste Reacties