7 personages die een reboot verdienen

Article
woensdag, 17 februari 2016 om 13:27
xgn google image
We hebben allemaal wel die ene film waaraan we ontzettend goede herinneringen hebben. Volgens jou klopte alles. Misschien was niet alles even denderend, wellicht viel het acteren tegen of hadden de special effects iets meer aandacht kunnen gebruiken. Welke films, of welke personages verdienen een nieuwe kans? We zetten zeven personages die een reboot verdienen op een rijtje.
Het kan zijn dat je een film tegenkomt waarvan je zelf dacht dat deze erg goed was, maar niet goed werd ontvangen. Eigenlijk vind je dat de film geen plek in dit lijstje verdient, desondanks zetten we het personage er toch in. Dus zet je eigen mening of vooroordeel eventjes opzij voor dit lijstje, want het kan zijn dat je het niet helemaal eens bent met deze 7 personages.

Van Helsing

Deze ondergewaardeerde film is ontzettend vermakelijk. De eerste film laat erg veel mogelijkheden voor een vervolg open. Wat gebeurt er precies met Frankenstein? Waar gaat van Helsing naartoe nadat hij zijn geliefde een zeemansgraf heeft bezorgd?
Natuurlijk heeft de film niet een heel open eind, maar dat maakt niet dat de monsterjager een tweede film niet heeft verdiend. Er komen af en toe flarden van geruchten voorbij over een sequel op de film, maar veel meer dan geruchten zijn het helaas niet.
Het hoeft niet eens Hugh Jackman te zijn die de hoofdrol opnieuw op zich neemt. Hugh deed het erg goed in de eerste film, maar nu is hij misschien wat te oud. Hoewel een wat oudere van Helsing natuurlijk ook een tof idee voor een nieuwe film zou zijn. Misschien heeft hij wat meer moeite in de strijd tegen het kwaad, of is hij juist sterker geworden.
Eigenlijk geeft de eerste film en de personages zoveel mogelijkheden voor een nieuwe film, dat we niet begrijpen dat er niet al minstens drie vervolgen op de film gemaakt worden.

Beowulf

Kan iemand zich deze CGI nachtmerrie nog herinneren? De film uit 2007 zat diep in de uncanny valley, de regel die in het leven is geroepen om angstaanjagende grafische effecten te bestempelen.
Het verhaal van Beowulf heeft een hoop potentie, ander zou deze niet in het lijstje staan met personages die een tweede kans verdienen. De film was op zich niet heel slecht, dat is ook lastig met sterren als Anthony Hopkins en John Malkovich. Maar waarom de keuze werd gemaakt voor een CGI film in plaats van een live action film verbaast ons tot op de dag van vandaag nog steeds.
We zullen het verhaal even voor je schetsen; Beowulf wordt ingehuurd om een trol genaamd Grendel te doden, hij is succesvol en keert terug als held. De moeder van Grendel vindt het natuurlijk niet zo tof dat haar zoon dood is en besluit om wraak te nemen op elk mens dat op haar pad komt. Zodat zij ook gedood moet worden.
Dat plot klinkt toch alsof het rechtstreeks uit een Tolkien boek komt? Dat vinden wij nou ook. Met een goede regisseur en een goede cast heeft dit verhaal de potentie om net zo groot te worden als The Lord of the Rings. Maar alsjeblieft, doe rustig aan met de CGI, we worden af en toe nog steeds badend in het zweet wakker van een post traumatische stressaanval door deze film en de geanimeerde personages.

Fantastic Four

Dikke dampende poep, zo zouden wij de nieuwste poging van Fox omschrijven. De comics over deze vier superhelden van Marvel zitten zo ontzettend goed in elkaar. Waarom lukt het dan niet om de personages eens een keer goed neer te zetten? Geen idee, maar we hopen dat het iemand een keer zou lukken.
Vooral Reed Richards verdient het om eens een keer goed neergezet te worden. Deze hyperintelligente man van rubber werd in de afgelopen drie films neergezet als een of andere idioot die er alleen was omdat hij de groep in goede banen kon leiden. In de stripboeken is Richards veel meer dan een leider.
Sue Richards, of invisible woman, is meer dan alleen eye candy, ze zet haar man regelmatig op zijn plek als hij te ver gaat. In de films is ze niet meer dan een blonde bimbo die krachtvelden kan genereren en zichzelf en anderen onzichtbaar kan maken. In de eerste twee films speelde Jessica Alba deze rol, tja, misschien niet de beste keus.
Ook Benjamin Grimm is meer dan alleen een stenen man die erg sterk is. In de comics heeft hij humor, is hij geen dommekracht maar denkt hij na over zijn acties.
Het enige personage dat in de films redelijk goed wordt uitgebeeld, is Johnny Storm. Deze jonge hond is grappig, loopt regelmatig in zeven sloten tegelijk en moet af en toe even worden afgeremd door zijn teamgenoten.
Dus, beste Fox, bij deze, laat alstublieft eens een keer dat u deze franchise niet alleen heeft om Marvel te pesten en maak onze wensen waarheid. Want deze groep personages heeft ontzettend veel potentie.

Freddy Krueger

Freddy is een beetje aan lager wal geraakt. Het is lang geleden dat we een film hebben gezien waarin we echt bang werden van dit personage. Waarschijnlijk was de allereerste Nightmare on Elmstreet nog de meest angstaanjagende film met dit personage als antagonist.
Natuurlijk verdient Freddy een goede nieuwe film. Een monster dat in je dromen naar je toe komt om je te vermoorden, volgens ons is dat wel genoeg om je een bruine broek te bezorgen. Dus waarom viel de remake uit 2010 dan zo tegen?
Freddy is een personage dat origineel is, beangstigend is, een goed achtergrondverhaal heeft. Eigenlijk heeft Freddy alle ingrediënten en voorgeschiedenis om een horrorfilm te laten slagen.
Waar de schoen waarschijnlijk wringt is dat men niet goed weet wat ze ermee aan moeten. Wat we in de jaren 80 eng vonden, vinden we nu lachwekkend. Maar het verhaal van Freddy Krueger hoeft helemaal geen teenslasher te zijn, dat station zijn we allang gepasseerd en is voor het laatst echt goed gedaan door het originele Cabin in the Woods.
Wat wij in gedachten hebben is een found footage film á la Paranormal Activity. Misschien dat we met de nieuwe VR brillen die eraan zitten te komen nog een leuk concept in handen hebben? Zoals gezegd, Freddy heeft te veel potentie als horrorantagonist om ergens op een plank bij een studiobaas te verstoffen. Hij is een van de meest iconische personages op dit lijstje.

Spiderman

Ook een plaats in dit lijstje voor Spiderman. Het lijkt alsof Sony niet goed weet wat ze met de spinnenman aan moet. Gelukkig neemt Marvel in de nieuwe Captain America bijna letterlijk zelf de touwtjes in handen, want dit personage verdient zo veel meer dan het inmiddels uitgekauwde beginverhaal over The Amazing Spiderman.
Sony vloog helemaal uit de bocht met Toby Maguires laatste vertolking van Spiderman; Spiderman 3. Venom, Sandman, New Goblin, drie supervillains in één film? Wat is er fout gegaan met deze film?
Nou, eigenlijk precies dat, een film vol met personages die de superheld willen vernietigen klinkt tof, maar voor deze film werkte dat gewoon niet. Er bestaat dus blijkbaar wel zoiets als te veel, dat heeft deze film wel bewezen.
De nieuwe Captain America heeft wel de belofte om de Spiderman op het witte doek te laten slagen. Maar we vonden dat deze superheld toch wel een eervolle vermelding verdiende in dit lijstje. En nee, we gaan het niet eens hebben over de laatste twee films met Andrew Garfield als Peter Parker.

Constantine

Van vampierenjager naar een duiveluitdrijver. John Constantine, gespeeld door Keanu Reeves had een behoorlijk open einde. Waarom zijn we al meer dan tien jaar verder en hebben we de detective met neigingen tot zelfdestructie nog niet meer demonenkont zien schoppen?
We zijn ons bewust dat NBC heeft geprobeerd de film nieuw leven in te blazen met de geflopte serie die slechts één seizoen heeft gedraaid. Maar die serie willen we liever heel snel vergeten. We wassen onze ogen nog liever met bleek dan ons nog een keer door die 13 afleveringen heen te moeten worstelen.
Keanu Reeves deed het erg goed in de film en ook Rachel Weisz had een sterke rol in de film. Daarnaast is het concept van de film noir gemengd met wat bovennatuurlijke elementen gewoon ontzettend goed om naar te kijken.
De strijd tussen hemel en hel in de film was nog lang niet voorbij, dus er mag op zijn minst een tweede deel komen zodat we een beetje beter kunnen slapen ‘s nachts. Nu zijn we nog bang dat we in onze slaap een demon op visite krijgen, en is het maar de vraag of John Constantine er nog is om ons van die demon te bevrijden.

Anthony Hopkins’ Hannibal

Dit personage staat niet in het lijstje omdat hij zo slecht in beeld is gebracht. Ook hebben we hem er niet aan toegevoegd omdat hij te weinig aandacht krijgt. Een eigen serie, vier films in totaal, kun je niet echt weinig noemen. Maar wat zouden we graag zien dat Anthony opnieuw de rol van Hannibal Lector op zich neemt!
In dit geval zijn het niet de studio's die een nieuwe blik aan een franchise moeten gunnen, maar de acteur zelf die zijn rol moet herzien. Het zou erg tof zijn als Sir Hopkins terugkeert in de rol van de kannibaal met klasse. De acteur zette de rol zo goed neer, je mocht hem en toch was hij verschrikkelijk, genoeg om ‘s nachts van wakker te liggen.
We zien hem nog steeds omhoog komen met het gezicht van iemand anders over zijn eigen gezicht heen. Of wat dacht je van zijn iconische scene waarin hij vertelt hoe hij iemand op heeft gegeten met een lekker glaasje rode wijn erbij?
Het is inmiddels veertien jaar geleden dat Hopkins in de huid van Lector en ook onze huid kroop. Te lang geleden als je het ons vraagt. Ach, we gaan ons maar weer even vermaken met de drie Hannibal films met hem die we al wel kunnen bekijken.