Film reboots - Deze titels moeten opnieuw gemaakt worden

Article
zaterdag, 20 februari 2016 om 16:02
xgn google image
Er is altijd wel die ene film waarvan je kunt zeggen dat het een tof concept was. Het idee was goed, de uitvoering een stuk minder. De acteurs vielen tegen, het budget te laag. Maar jij vond dat er wel iets inzat. Zo’n film verdient een reboot. Bij deze ons lijstje met film reboots.
Smaken verschillen, dat geldt ook voor films. Verbaas je dus niet als je iets in deze lijst ziet staan waarvan jij denkt dat het wel goed uitgevoerd is. Een kleine reminder dat iedereen een andere mening kan hebben is voor een lijstje wel even handig lijkt ons.

Dungeons and Dragons

Hoeveel pogingen zijn er inmiddels al gedaan om deze gamingfranchise/tabletop rpg? Wij kunnen ze niet op een hand tellen. Er zijn zoveel verhalen in deze franchise van Wizards of the Coast. Waarom lukt het dan niet om een leuke film erover neer te zetten?
Misschien is het omdat productiemaatschappijen door de bomen het bos niet meer zien: te veel verhalen, te weinig ruimte. Er is genoeg om een leuke serie of film te maken, alleen is het goed om relevante dingen van minder relevante dingen te scheiden. Het lijkt soms alsof er een camera is gezet op een groepje LARPers en die geknipt is tot een speelfilm.
Zet een Peter Jackson of Chris Columbus op en zie wat ervan kan komen. De fans weten het al, deze serie heeft de potentie om minstens een mild hitje te worden. Met een goed budget en een sterrencast zou een D&D film weleens een kaskraker kunnen worden.

War of The Worlds

Wees eerlijk, was die film samen met Tom Cruise goed? Niet echt, het was een grote productie met veel special effects, maar om nu te zeggen dat de film ook echt grandioos goed was, niet echt.
Het idee voor de film is in ieder geval wel goed, we zijn de Sjaak doordat aliens onze planeet graag willen hebben. Gebaseerd op het klassieke hoorspel van Orson Welles uit 1938 waardoor veel mensen bang werden heeft de potentie om iets moois te worden.
Hoewel de film uit 1953 het nog steeds waard is om naar te kijken, is het inmiddels natuurlijk gedateerd. Steven Spielberg deed elf jaar geleden zijn best om er iets van te maken, maar zoals we al zeiden, de film was niet heel denderend. De acteurs namen zichzelf net iets té serieus om echt iets tofs te worden.
Natuurlijk is Spielberg welkom om het nog een keer te proberen, we weten dat hij leuke films kan maken. Maar liever zouden wij zien dat JJ Abrams er met een nieuwe productie nieuw leven inblaast. Net zoals de regisseur deed met Star Trek en zoals hij zijn medewerking verleende aan The Force Awakens, zijn wij benieuwd of hij van dit klassieke verhaal ook nog iets tofs kan maken.

Childs Play

Tja, met een budget van vijf miljoen dollar kun je in Hollywood tegenwoordig net het salaris van de koffiestagiair betalen. Zonder gekheid, de 2013 remake van het verhaal over de bezeten pop was niet om over naar huis te schrijven.
Het originele Childs Play, de eerste film waarin Chucky verscheen was genoeg om menig mens een levenslange fobie voor poppen te bezorgen. Het verhaal van de seriemoordenaar die door middel van voodoo zijn ziel plaatst in een stuk speelgoed is inderdaad reden genoeg om jezelf ‘s nachts diep onder de dekens te verstoppen uit angst dat de moordlustige pop dit keer voor jou komt.
De belofte voor een goede horrorfilm zit er met dit verhaal wel in, maar het lijkt alsof het de filmmakers van de film uit 2013 niet goed wisten wat ze ermee aan moesten. Want zeg nou zelf, als je de film al hebt gezien, was het een goede film? Wij vonden het in ieder geval iets te weinig eer doen aan de originele films.
Misschien ligt het aan ons en hebben we te veel creepy dingen gezien om nog bang te worden van deze pop met het vleesmes. Aan de andere kant hoeven we Chucky nog steeds niet naast ons bed te hebben, eigenlijk willen we Chucky helemaal niet in de buurt hebben... Laat maar, een reboot hoeft niet, we hoeven geen nieuwe film te zien van deze pop. Het nummer van een goede psychiater daarentegen zou meer dan welkom zijn.

Wanted

Deze wordt vooral door ondergetekende op handen gedragen, de vechtstijl, de manier waarop een kogel omgebogen kon worden. De acteurs, de setting, wat ons betreft was deze film te goed om geen vervolg te laten komen, hoewel een vervolg misschien lastig is, maar we zullen het verhaal niet voor je verpesten.
Hoewel critici het niet helemaal met elkaar eens waren over deze film, is er wel een grote groep mensen die de film gewoon erg tof vonden. Hij keek lekker weg, dat moet iedereen toch toegeven, en Morgan Freeman als hoofd van een huurmoordenaarsgilde is toch ook wel erg tof om te zien.
Een reboot van deze film zou leuk zijn. Het hoeft niet eens met dezelfde acteurs te zijn. Aangezien het hier om een stripboekenreeks gaat van de hand van Marc Silvestri, medeoprichter van het bedrijf image comics, waar ook Todd McFarlane bij hoort. Over McFarlane gesproken…

Spawn

Oké, toegegeven, het was niet de beste film die we ooit gezien hebben, maar dat is ook de reden dat deze in dit lijstje staat. Hoe tof is het plot? Een huurmoordenaar wordt vermoord en komt terug op aarde als dienaar van de duivel om zijn vrouw nog een laatste keer te zien.
Oké het klinkt vrij cheesy, dat weten wij ook, maar met de juiste setting, een nieuw plot en andere acteurs zou deze comic reeks best wel eens wat kunnen worden. Misschien een regiseur als Christopher Nolan erachter? Wij weten het ook niet. Maar we willen een nieuwe film met Spawn zien!
Zeker met de huidige trend die Marvel heeft ingezet en DC die op het succes van de MCU wil meeliften, is het misschien een goed idee om nog een andere stripboekenmaker in de strijd te gooien.
Op zich moet het voor Image Comics (dat is het label waar de spawn comics onder vallen) geen probleem zijn, nu ze ook groot succes hebben met AMC’s The Walking Dead. Aan het budget kan het in ieder geval niet liggen.
Of we ooit een nieuwe Spawn gaan zien? We kunnen het alleen maar dromen, maar als het gebeurt, staan wij vooraan in de rij.

Highlander

Deze cultklassieker is een beetje een vreemde. Een strijd die zich afspeelt in iemands hoofd klinkt niet echt als iets waar iedereen warm voor loopt. Toch heeft deze film een enorme fanbase en idioot veel potentie om iets leuks te worden.
De vorige films hadden Christopher Lambert en Sean Connery als acteurs om de film te dragen. Als er ooit een reboot komt moet dat wel snel gebeuren, zowel Lambert als Connery beginnen al aardig op leeftijd te raken en het is voor de fans wel van belang dat beide acteurs weer mee doen. Anders hoeft het niet meer.
In 2007 verscheen het laatste deel, dat was het vierde deel in franchise en de enige waar Chris Lambert niet aan meedeed, Connery hing zijn zwaard na twee delen al aan de wilgen.
Nu kunnen we niet zeggen dat we de laatste twee delen met veel plezier hebben gekeken. Maar de eerste twee films waren zo leuk om te kijken dat we ze nu nog regelmatig uit het dvd kastje pakken om de Highlander serie nog wat blijk van waardering te tonen.

Army of Darkness

De laatste obscure titel en dan stoppen we ermee. Army of Darkness was een ontzettend vermakelijke B-film die onder fans van dit genre op handen wordt gedragen. Als je de film nog nooit hebt gezien, of er überhaupt nog nooit van hebben gehoord, dat is te vergeven, het is niet een hele geweldige film.
Bruce Campbell heeft de hoofdrol in deze film en de mensen die deze acteur kennen weten dat hij niet altijd in de beste producties meedoet. Beter bekend van de serie Burn Notice (die overigens wel erg leuk was om te zien). Of misschien ken je Campbell als de stem van Torque in de Disneyfilm Cars. Bruce heeft niet echt een winning streak als het op producties aankomt.
Wij zouden graag een reboot zien van de Evil Dead reeks, vorig jaar was er een serie. Maar we willen gewoon een volledige film. Het liefst mogen alledrie de Evil Dead films een reboot krijgen. Maar als we moesten kiezen zien we toch het liefst Army of Darkness nog wat liefde krijgen.

Populair Nieuws