Zodra je Wanted: Weapons of Fate in je console stopt, wordt duidelijk dat je niet speelt als Wesley het sulletje aan het begin van de film maar als de moordernaar. Kortom, de game gaat verder waar de film ophoudt en dat is erg tof. De verhaallijn heeft echt iets te vertellen en daarom is deze game alleen al voor Wanted fans een must. Maar heeft deze shooter ook wat te bieden aan de mensen die Wanted niet gezien hebben of er wellicht er niet van hielden? Met wat voor actiegame hebben we hier eigenlijk te maken?

Mix van Gears of War en Max Payne
Om het heel kort te zeggen heb je met Wanted: Weapons of Fate te maken met een mix van Gears of War en Max Payne, maar dan anders. Is dat goed? Niet helemaal. Je speelt in de game als Wesley en in de flashbacks als vader van Wesley waarbij je gaandeweg de ene tegenstander na de andere neerknalt of neersteekt. Het schuilen vormt tijdens deze missies een essentieel onderdeel in de game en deze is vergelijkbaar met die van Gears of War. Helaas komt dit coversysteem niet helemaal goed uit de verf, het gebeurt namelijk te vaak dat je op de A-knop drukt bij een object en Wesley niet wegduikt wat erg frustrerend is. Overigens als je wel steeds schuilt, heb je het ook al snel gezien, want je kunt de missies doorlopen zonder ook maar een keer geraakt te worden en het is dan ook aan te raden om de game direct te spelen op de moeilijkste graad.

Wanted: Weapons of Fate Screenshot 102841 Wanted: Weapons of Fate Screenshot 102840 Wanted: Weapons of Fate Screenshot 102839


Daarnaast heeft de game wat weg van Max Payne namelijk Bullet time. Dit is de enige manier om bazen schade toe te brengen, maar waarvoor dit element verder in de game is gestopt is eigenlijk een compleet raadsel. Waarschijnlijk omdat het er wel tof uitziet, maar daar is dan ook alles wel mee gezegd.

Curved bullets
Doet de game zelf nog iets nieuws? Gelukkig wel. Zoals de mensen weten die de film gezien hebben, kan Wesley 'curved bullets' afschieten en dat is in deze game ook het geval en gezegd moet worden: dat is best vet. Zodra je mensen doodt, bouw je adrenaline op en daarmee kun je op een gegeven moment je 'curved bullets' activeren wat erg simpel werkt. Met je rechter analoge stick kun je de boog vormen waarmee je wilt schieten. Dit is dus erg vet maar helaas geldt voor de hele game dat je het al vrij snel gezien hebt, omdat het slecht gesteld is met de AI van je tegenstanders. Vandaar ook wederom het advies: stel de game direct in op de moeilijkste graad. Als je bijvoorbeeld op het 'Pussy' niveau is het echt een peuleschil om vijanden en eindbazen het loodje te laten leggen.

Wanted: Weapons of Fate Screenshot 102805 Wanted: Weapons of Fate Screenshot 102804 Wanted: Weapons of Fate Screenshot 102803

Geen Angelina Jolie
Toch wordt het niet snel herhalend maar daarbij redt de game zichzelf door de ontzettend korte speelduur. Als je er echt in een sneltrein vaart doorheen wilt gaan, kun je het spel al uit hebben gespeeld binnen drie uur en dat is uiteraard veel te weinig én daar ga je niet 60 euro voor neerleggen. Helaas kent de game nog meer minpunten. Een grote hoofdrol in de film Wanted was weggelegd voor Angelina Jolie maar in de game zien we haar niet terug wat een groot gemis is, want daarmee gaat direct een stukje gevoel van de film verloren.

Wel James McAvoy, helaas andere voice-over
Wie we wel terugzien is James McAvoy in de rol van Wesley maar het is jammer dat hij niet zijn eigen karakter heeft ingesproken. De voice over wordt nu gedaan door Jimmi Simpson. Hij doet dit wel met overgave want één ding moet gezegd worden, er zit sfeer in deze game. Direct al in de tutorial wordt duidelijk dat er een toffe sfeer in de game zit als je bijvoorbeeld Wesley hoort zeggen 'Killing is just like dancing, when the music starts you gotta move'. De rest van de soundtrack is ook netjes verzorgd en grafisch valt er niets te klagen, mooie omgevingen worden in beeld gebracht en iedere missie kom je andere tegenstanders tegen. Plus dat Wesley er wel verdacht veel ook echt lijkt op acteur McAvoy.

Wanted: Weapons of Fate Screenshot 102778 Wanted: Weapons of Fate Screenshot 102777 Wanted: Weapons of Fate Screenshot 102776


Alleen HDTV geschikt
Let er alleen wel op dat je deze game echt op een HDTV speelt want op een oudere tv snijd jezelf in de vingers: ondertiteling valt weg waardoor je de tutorial al half niet doorkomt, gezien enkel in beeld staat wat je moet doen en dit niet gezegd wordt. En vijanden worden een met hun omgeving, je ziet alleen iets geels in de verte waaruit je dan kunt afleiden dat er vanuit die richting op je geschoten wordt. Maar goed, een beetje gamer heeft natuurlijk gewoon een HDTV in huis staan, nietwaar?

Geen replaywaarde en over onnatuurlijk gesproken
Waar wel over kunnen klagen nog is de replaywaarde van dit spel,want ten eerste is de speelduur dus kort maar ten tweede blijft er niets over, want een multiplayer is er in het geheel niet. Tevens valt er nog wat aan te merken op de besturing. Hoewel het allemaal redelijk is uitgewerkt (nee, echt niet soepel) is het wel een beetje suf dat de actie die je zelf kunt uitvoeren erg beperkt is. Je loopt wat, je schiet wat, soms steek je iemand neer en daarmee is het wel gezegd. De vette acties zelf worden in de filmpjes getoond, dus verwacht niet dat je zelf bijvoorbeeld kunt spingen. Hoe onnatuurlijk voelt dit aan dat een mens zelf niet kan springen? Juist, erg stom dus.

Je hebt de Adobe Flash Player en JavaScript nodig om deze video te bekijken.

Wanted: Weapons of Fate helaas niet zo spannend
Dus heel erg spannend is Wanted: Weapons of Fate helaas niet. De game blijft veel te veel aan de oppervlakte. Er is gekeken naar Gears of War en Max Payne maar helaas is er maar deels goed gejat. Hoewel dit gemiddeld een betere licentiegame is dan andere filmgames schort er toch teveel aan. De liefhebbers die Wanted hebben gezien moeten zeker de game even spelen gezien het qua verhaallijn verder gaat, wat leuk is. Maar ga geen 60 euro betalen voor drie uur aan een singleplayer waarbij de replaywaarde ophoudt. Liefhebbers van shooters kunnen deze titel beter laten liggen want behalve toffe 'curved bulletes' heeft de game niet veel interesssants te bieden en is het allemaal veel te makkelijk.