Zet deze hardcore games vast in je agenda!

Article
zaterdag, 13 september 2014 om 13:00
xgn google image
Er komt zoals elk jaar weer een heleboel moois aan de komende maanden, voor zowel hardcore gamers, als voor mensen die af en toe wat spelen. In deze special behandelen we de vijf beste games voor hardcore gamers die dit jaar en in de eerste maanden van volgend jaar zullen verschijnen.

5. The Order: 1886

Een third-person shooter die zich afspeelt in een fictief Londen uit de geschiedenis. De stad wordt geteisterd door bloeddorstige Half Breed monsters, en het is aan een speciale orde om dit gevaar te stoppen. Deze strijd duurt eeuwen, en tegen de tijd dat de game plaatsvindt vecht je niet alleen tegen monsters, maar ook tegen de arme klasse uit de stad. Aangezien de monsters niet na een paar schoten neervallen, en de povere stadbewoners je in grote getale lastigvallen, heb je geen moment rust.
De game kent veel realisme, gemengd met steampunk-invloeden. Zo komt de uitvinder Nicola Tesla met je meevechten, en zijn er tientallen wapens tot je beschikking die allemaal gebaseerd zijn op echte wapens. Je zult dus goed moeten bedenken welk wapen het beste werkt in de vele benarde situaties die je tegen zult komen.
Release: 20 februari 2015
Platform: PlayStation 4
25158

4. Alien: Isolation

Voor het eerst in lange tijd verschijnt er een game die eer doet aan de Alien-franchise. De kenmerkende horror uit de eerste film vloeit voort in de nieuwe game waarin je met Amanda Ripley (dochter van Ellen uit de film) het verlaten ruimtestation Sevastopol doorzoekt.
Wat de game interessant maakt voor de hardcore gamer is de uitdaging: wanneer de Alien je pakt is het game over en begin je weer vanaf je savepoint – die weleens heel ver terug kan zijn. Ook is het gedrag van de Necromorph onvoorspelbaar en reageert zij op elk geluidje dat je maakt. Het is zelfs mogelijk om een extra optie aan te zetten als je een PlayStation Eye hebt, dan wordt het geluid wat jij zelf maakt ook opgepikt. Je zult dus moeten leren van je fouten, en stil blijven, want je zult meer dan eens op een gruwelijke wijze om het leven worden gebracht.
Release: 7 oktober
Platform: PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, PC
25207

3. Evolve

In Evolve speel je met een groepje van vier Hunters tegen iemand die de knoppen bestuurt van het monster. Het is aan het team om dit beest dood te maken, en daar is een hoop samenwerking voor nodig. Het monster begint namelijk klein, maar door wilde dieren te eten groeit hij uit tot een enorme verschrikking. Je zult hem dan ook dood moeten krijgen voor het zover is, anders is het team met jagers flink in het nadeel.
Als Hunter heb je de keuze uit verschillende klassen die allemaal een eigen specialiteit hebben. Zo heeft de één een vlammenwerper tot zijn beschikking, en kan de ander een harpoen afschieten om het monster te vertragen. Ook de speler die voor het monster kiest heeft keuze uit verschillende soorten; kies je voor snelheid, of voor kracht?
Release:10 februari 2015
Platform: PlayStation 4, Xbox One, PC
25160 1

2. The Witcher 3: Wild Hunt

De Witcher is een RPG-serie die doorzettingsvermogen vereist, maar ook beloont. Waar je in games als Skyrim een quest krijgt door een boek simpelweg open te slaan, zul je in The Witcher echt zelf moeten lezen wat er van je verwacht wordt. Er is geen indicator die je precies vertelt in welke richting je moet lopen; dit zul je ook moeten opzoeken in teksten. Ook kent de game een omgedraaide moeilijkheidsgraad, oftewel: de game begint moeilijk, en wordt later makkelijker.
Net zoals vele games maakt The Witcher gebruik van potions, maar het gebruik hiervan is iets anders. Normaal werken ze namelijk direct, maar hier zul je gevechten moeten voorbereiden door jezelf alvast wat potions toe te dienen. Doe je dit niet, dan zullen de intelligente vijanden je met gemak ondersteboven lopen. De 100 uur durende game zal ook veel hardcore gamers bezig houden.
Release: 24 februari 2015
Platform: PlayStation 4, Xbox One, PC
25161

1. Bloodborne

Bloodborne is de meest hardcore game die eraan zit te komen. De makers van From Software hebben hun best gedaan om het je wederom moeilijk te maken, net zoals zij dat al deden in hun vorige games; Demon’s Souls, Dark Souls en Dark Souls 2. In die games was je met een paar klappen dood, kwamen vijanden uit de meest onverwachte hoeken springen en werd je in de eerste tien minuten van de game al tegenover een eindbaas gezet.
Dat zal in Bloodborne niet anders zijn. Hoewel het vechtsyteem aangepast wordt, blijft de meedogenloosheid onaangetast. Je speelt in de duistere, verlaten stad Yharnam, wat lang een bedevaartsoord was omdat de plek medische wonderen verrichtte. Nu is de stad vervloekt en is het aan jou om je een weg door de meest gruwelijke monsters te vechten. Dit is niet zo eenvoudig als het klinkt, en dus zul je flink wat tijd in de game moeten steken om je vijanden, de omgeving en jezelf te leren kennen. Hard to the core.
Release: Q1 2015
Platform: PlayStation 4