The Legend of Zelda Breath of the Wild DLC pack 1 uitgelicht

  The Legend of Zelda Breath of the Wild heeft z'n eerste DLC-uitbreiding gekregen. Maar is deze DLC de moeite waard om weer terug te keren naar het Hyrule in puin? In dit artikel wordt de DLC pack 1 van The Legend of Zelda Breath of the Wild uitgelicht.

  The Legend of Zelda Breath of the Wild is een gigantische game. Het spel biedt de speler totale vrijheid om de spelwereld te verkennen, en talloze opdrachten en side-quests te voltooien. Elke speler zal Breath of the Wild anders ervaren, omdat het spel- op wat taken binnen de verhaallijn na geen regels of richtlijnen heeft.

  Breath of the Wild is alweer 4 maanden uit voor de Nintendo Switch en Wii U. De meeste van ons hebben het spel alweer een tijdje uitgespeeld, maar er zijn nog talloze spelers die elke dag Hyrule nog bezoeken of pas net zijn beginnen aan hun Breath of the Wild avontuur.

  Het spel wordt nu uitgebreid met downloadebare content. De DLC bestaat uit een uitbreidingspas en kost in totaal €19,99. Het eerste deel van deze DLC-uitbreiding, genaamd de Master Trials is nu vrijgegeven en voegt een nieuwe uitdagingen en gear toe. In dit artikel vind je een overzicht van de inhoud van de Master Trials DLC.

  Survival of the fittest

  Een gloednieuwe uitdaging die de DLC toevoegt is de Trial of the Sword. Deze uitdaging is nog het best te vergelijken met de uitdaging die Eventide Island aanbiedt in Breath of the Wild.

  Wanneer de speler Eventide Island ontdekt en bereikt, wordt Link van al zijn wapens, items en gear ontdaan. Deze krijgt de speler pas terug wanneer hij of zij de uitdaging op het eiland voltooit, of het eiland verlaat en opgeeft. Om de uitdaging te voltooien moet de speler slim gebruik maken van alle wapens en items die er te vinden zijn op het eiland.

  In de Trial of the Sword wordt Link ook ontdaan van zijn uitrusting. De spelers moet dan vervolgens talloze vijanden verslaan met allerlei wapens en uitrusting die de speler tijdens de uitdaging oppakt of steelt van vijanden.

  Zelda Breath of the Wild DLC pack 1

  De Trial of the Sword vereist de speler goed na te denken over het gebruik van wapens, aangezien wapens na intensief gebruik breken. Met een sterk wapen kun je makkelijker en sneller zwakkere vijanden uitschakelen, maar die kun je beter bewaren voor lastige vijanden.

  De Trial of the Sword bestaat uit 45 verschillende kamers waarin alle vijanden uitgeschakeld moeten worden. Wanneer alle vijanden in de kamer zijn verslagen, opent de de deur naar de volgende kamer. Dit begint met enkele Bokoblin, maar rond het einde vecht je tegen 3 witte Moblin en een Lynel tegelijk.

  Tijdens de Trial of the Sword kan je niet alleen verschillende wapens oppakken, maar in sommige gevallen word je ook beloond met verschillende gear om de uitdaging iets minder moeilijk maken.

  Wanneer je alle 45 kamers hebt overmeesterd, word je beloond met de ware kracht van de Master Sword!

  Het helden pad

  De volgende twee nieuwe toevoegingen verbeteren vooral het verkennen van de spelwereld. Met de Hero's Path Mode laat de map van de spelwereld welke route je de afgelopen 200 uur hebt gelopen. Hierop kun je makkelijk zien wel stukken van Hyrule je wel of niet hebt verkent.

  De Travel Medallion is een item waarmee het mogelijk is om gebruik te maken van fast travel naar welke plek je ook maar wilt. In Breath of the Wild kun je gebruik maken van fast travel, maar alleen naar plekken waar geactiveerde Shrines staan. Met de Travel Medallion kan je naar elke willekeurige plek teleporteren, maar de Travel Medallion kan maar één plek tegelijk opslaan.

  Beide de Hero's Path en de Travel Medallion zijn goede toevoegingen, maar voelen een beetje als mosterd na de maaltijd. Spelers die werkelijk elk hoekje en gaatje hebben verkend van de spelwereld van Breath of the Wild, zullen nog maar weinig hebben aan deze toevoegingen. Voor nieuwe spelers zijn dit wel erg handige nieuwe functies.

  Zelda Breath of the Wild DLC pack 1

  Hard Mode

  Wanneer je begint met The Legend of Zelda Breath of the Wild, kan het spel behoorlijk pittig zijn. Maar naarmate je meer Shrines speelt, Divine Beasts verovert en betere uitrusting bemachtigt, zakt de moeilijkheidsgraad een beetje in.

  In Hard Mode is dat in ieder geval niet het zo. Vanaf de Great Plateau wordt de speler al belaagd met Blue Bokoblins op de meest onverwachte plekken, en op het veld bij het houthakkershuisje van de oude man loopt nu doodleuk een Silver Lynel rond.

  Daarnaast staat het spel ook op z'n kop in Hard Mode. Vijanden zweven af en toe door de lucht op plateau's vastgemaakt aan ballonnen. En op plekken waar je dacht dat de kust veilig was, lopen nu sterke tegenstanders rond.

  Hard Mode is een intense ervaring die nét even anders speelt. Vijanden herstellen langzaam wanneer je enige tijd geen schade aanricht, en de hoeveelheid schade die zij kunnen aanrichten is verhoogd.

  Bekende gezichten

  Tenslotte is daar nog de nieuwe equipment. Na het aanschaffen van de DLC zijn er in Hyrule negen nieuwe schatkisten te vinden die de speler zelf moet zoeken met hulp van aanwijzingen. In deze kisten vind de speler uitrusting gebaseerd op personages uit voorafgaande Zelda spellen. De functionaliteit van deze equipment is alleen wel vergelijkbaar met equipment die al in het spel te vinden is.

  We hebben er even op moeten wachten, maar in Breath of the Wild mag ook Link met het eeuwenoude vervloekte Majora's Mask rondlopen.

  Dit razend populaire masker uit het gelijknamige spel The Legend of Zelda Majora's Mask is ontzettend geliefd onder Zelda fans, en aangezien Breath of the Wild al vol zit met referenties en fanservice dankzij de Amiibo functionaliteit, kon dit Masker niet achterwege blijven. Wanneer Link Majora's Mask draagt, zullen vijanden hem eerder met rust laten of negeren.

  Ook de helm van de kleine bijdehante imp Midna uit The Legend of Zelda Twilight Princess is te vinden. Wanneer Link deze helm draagt kan hij zich beter verdedigen tegen Guardians.

  Zelda Breath of the Wild DLC pack 1

  Miste jij Tingle ook zo in Breath of the Wild? Dan hebben we goed nieuws! Met de Tingle kleding set kun je Link namelijk verkleden als Tingle. Link ziet er niet alleen fantastisch uit in deze net iets te strakke groene jumpsuit, maar ook kan hij twee keer zo snel rennen 's nachts!

  Eén van de meer obscure referenties is het Phantom Armor. Deze driedelige armor set is gebaseerd op de Phantom Armor knight die Zelda overneemt tijdens The Legend of Zelda Spirit Tracks. Wanneer je delen van de Phantom Armor draagt zal je meer schade kunnen toebrengen bij vijanden.

  Tenslotte is daar nog het handige Korok masker. Met dit masker gebaseerd op de dappere ( en schattige ) Makar uit de Wind Waker. Wanneer er Koroks in de buurt zijn, zal dit masker gaan schudden en geluid maken. Zo wordt het zoeken naar de 900 Korok zaadjes toch nog een stukje makkelijker.

  Zelda Breath of the Wild DLC pack 1

  The Legend of Zelda Breath of the Wild DLC pack 1 the Master Trials is een toffe uitbreiding, maar eentje die misschien nét iets meer indruk maakt wanneer je het spel nog niet hebt uitgespeeld. De DLC bestaat vooral uit extra's waar je baat bij hebt tijdens het spelen van de main quest.

  De Trial of the Sword en Hard Mode zijn goede toevoegingen, maar zullen de speler zeker niet terug krijgen in het spel. De beloning van de Trial of the Sword is ook iets waar je vooral tijdens de main quest gebruik van zult maken. Hard Mode is geweldige toevoeging, maar voelt wat ons betreft misschien een beetje te vroeg om weer 250 uur in Breath of the Wild te gaan steken. Dit geldt alleen maar voor spelers die het spel al een tijdje hebben uitgespeeld, want mocht je nu pas aan je avontuur door Hyrule beginnen, dan is DLC een fantastische toevoeging aan het spel.

  The Legend of Zelda Breath of the Wild nog niet gespeeld? Haal het spel nu in huis voor je Nintendo Switch of Wii U en start vandaag nog aan je onvergetelijke avontuur door Hyrule in puin. Lees ook nog onze recensie van Breath of the Wild waarin we het beloonde met een 9,8.

  The Legend of Zelda Breath of the Wild

  Verkijgbaar vanaf 3 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.