The Legend of Zelda Twilight Princess HD Review - Beest van een spel

  The Legend of Zelda: Twilight Princess is terug voor de Wii U. Deze titel die zowel voor de Gamecube als voor de Wii in 2006 verscheen, liet een goede indruk achter bij vele gamers. Maar weet deze Zelda titel 10 jaar later nog steeds te boeien? Lees het in XGN’s The Legend of Zelda Twilight Princess HD Review.

  Toen de eerste trailer vertoond werd van The Legend of Zelda: Twilight Princess tijdens E3 2004 leek de tijd even stil te staan. Nog nooit eerder had een presentatie op E3 voor zo veel reacties gezorgd. Het publiek werd gek en schreeuwde het uit van enthousiasme. Tot vandaag de dag nog steeds één van de beste game trailers ooit.

  De toen nog titelloze Zelda toonde een volwassen Link in een grimmige en meer realistische wereld, iets waar veel fans om vroegen vooral na het meer cartooneske The Legend of Zelda: The Wind Waker.

  The Legend of Zelda Twilight Princess HD Review

  Voor de fans

  Twilight Princess begint zo’n beetje als elke Zelda game. Een niets vermoedende Link die een rustig leven leidt en allemaal klusjes voor anderen opknapt. Een perfecte manier om alle basics te leren en al snel merk je dat het intro in deze HD remake iets ingekort is omdat velen vonden dat die net iets te langdradig was.

  En dit doet Twilight Princess HD gelijk vanaf het begin dan ook goed. Elk puntje in het origineel waarover irritaties zouden kunnen ontstaan zijn in deze remake aangepast. Zo hoef je bijvoorbeeld in het intro van het spel nog maar één keer te vissen voor een kat in plaats van twee keer. Ook is de hoeveelheid aan rupees die je bij je kunt hebben aangepast van 300 naar 500 in het begin, terwijl wallet upgrades dit aantal nog verhogen.

  Dit zorgt vanaf het begin al voor een plezierige ervaring van Twilight Princess HD. Voor nieuwe spelers bezorgt de remake de ultieme Twilight Princess ervaring, terwijl voor de fans het een feest is om te zien hoe het spel is verbeterd.

  The Legend of Zelda Twilight Princess HD Review

  Minder tranen

  In Twilight Princess HD wordt het land van Hyrule bedekt in Twilight, een donkere deken die het land in een soort schemerwereld brengt. Hierdoor veranderen alle inwoners in geesten of monsters en hebben ze niks meer te zeggen, maar wel te vrezen. Link daarentegen verandert in een Wolf zodra hij in de Twilight Realm belandt, waarna hij al gauw Midna ontmoet. Midna dient als sidekick in Twilight Princess HD en kan ondanks haar neerbuigende houding tegenover Link erg behulpzaam zijn.

  Wanneer je als Wolf Link speelt moet je Tears of Light verzamelen om zo het Twilight wat op dat moment in een bepaald gebied heerst weg te jagen. Terwijl je in het origineel 16 tranen moest verzamelen ben je in Twilight Princess HD na 12 tranen al klaar. Een slimme oplossing om daarmee de Wolf Link segmenten aan te passen, want die speelde in het origineel vaak wat traag en saai.

  The Legend of Zelda Twilight Princess HD Review

  Pleister op de zere plek

  Twilight Princess HD zit vol met dit soort slimme, kleine aanpassingen. Nu vertoonden eerdere Zelda remakes zoals Ocarina of Time 3D of Wind Waker HD al ook dit soort oplossingen, maar in Twilight Princess HD lijken ze nog net iets beter tot hun recht te komen dan voorheen. Bijvoorbeeld de overworld van Twilight Princess voelde namelijk altijd een beetje leeg. Zo nu en dan kwam je een groepje vijanden tegen of lag er ergens een piece of heart achter een steen, maar dat was het dan ook wel.

  Daarnaast waren veel side quests in de meeste gevallen niet alleen frustrerend maar ook nutteloos. Dit is iets wat zo diep in het spel zit, dat het niet aangepast kan worden. Wat echter wel werkt, is iets toevoegen. De gloednieuwe Ghost Lantern maakt bijvoorbeeld je zoektocht naar Poe souls een stuk makkelijker dan voorheen.

  De zere plek is er dus nog, maar met een pleister erop doet het minder pijn.

  The Legend of Zelda Twilight Princess HD Review

  Scherper dan ooit

  Toen Twilight Princess HD werd aangekondigd was de vraag of het spel qua graphics eigenlijk wel veranderd was. Wij kunnen je nu bevestigen dat er wel degelijk van alles veranderd is en dat het spel er prachtig uit ziet. Alle textures zijn vernieuwd en zitten vol met mooie details. Twilight Princess ziet er scherper uit dan ooit.

  De character models ogen echter wel wat verouderd omdat het aantal polygonen gelijk gebleven is.
  Van dichtbij, bijvoorbeeld tijdens cutscenes, ziet dit er niet altijd even indrukwekkend uit. Maar de spelwereld ziet er beter uit dan ooit en het kleurgebruik is prachtig.

  Ondanks de flinke opknapbeurt heeft Twilight Princess HD ook de grimmige sfeer die bij het spel hoort. Het ‘’vage’’ effect van de Twilight Realm is echter verdwenen. Het spel oogt nu frisser, maar jammer is het wel want dat effect gaf de Twilight Realm een surrealistische kwaliteit.

  Net als The Wind Waker HD kan de Gamepad gebruikt worden om de map te vertonen en snel items te verwisselen. Ook maakt de GamePad gebruik van de gyroscope om je boemerang of pijlen mee te richting, maar als je dit hinderlijk vindt kan je het ook uitzetten.

  The Legend of Zelda Twilight Princess HD Review

  The Legend of Zelda Twilight Princess HD Review – Beest van een spel

  Ondanks de eerder genoemde punten kwamen we tijdens het spelen tot de conclusie dat Twilight Princess toch nog steeds gewoon een beest van een spel is. Tempels zoals de Goron Mines, Snowpeak Ruins en City in the Sky zijn tijdloos en behoren met gemak tot de beste tempels binnen de Zelda series.

  Fouten uit de originele versie zijn merendeels opgelost waardoor Twilight Princess HD de definitieve versie van Twilight Princess is. Voeg daar de nieuwe Amiibo functionaliteit en je krijgt nog een extra uitdaging in de vorm van de Cave of Shadows. Deze grot vol vijanden is alleen beschikbaar voor mensen met de Wolf Link amiibo, maar ook zonder deze grot is Twilight Princess HD groot genoeg om je minimaal 20 uur bezig te houden.

  The Legend of Zelda: Twilight Princess HD is niet alleen weer een fantastische Wii U titel geworden, maar ook een prachtige HD remaster van één van de meest bijzondere Zelda games ooit. Als je Twilight Princess nog nooit hebt gespeeld is Twilight Princess HD het moment om deze magische game te ervaren, maar zelfs ook al kan je de game dromen zal je geen spijt krijgen om Hyrule nog een keer te reden van de invasie van Twilight.

  The Legend of Zelda: Twilight Princess HD ligt vanaf 4 maart in de winkels, laat het beest ook in jou los en bestel het spel nu!

  9.2

  De plus- en minpunten

  • Vertrouwde Zelda gameplay
  • IJzersterke tempels
  • Gecorrigeerd waar het nodig was
  • Prachtige nieuwe textures
  • Toffe nieuwe features
  • Amiibo support
  • +20 uur gameplay
  • Character models slecht verouderd
  • Side quest nog steeds langdradig

  The Legend of Zelda: Twilight Princess

  Verkijgbaar vanaf 8 december 2006

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.