5 redenen om uit te kijken naar Yoshi Crafted World release

  Nog even en dan verschijnt de Yoshi Crafted World release in de winkels. Er zijn voldoende redenen om met dit schattige beestje opnieuw op pad te gaan. Hier geven wij enkele redenen om dit Switch-avontuur te ervaren. Ben jij er klaar voor om op avontuur te gaan met dit schattige draakje?

  Om weg te smelten

  Laten we beginnen met het feit dat Yoshi één van de schattigste Nintendo-figuren is die er bestaat. Hij wordt misschien enkel overtroffen door het schattige kopje van Toad en Toadette. Voor de rest is het altijd een wang-knijp-schattig personage geweest dat Mario door verschillende avonturen heeft mogen helpen. Die schattigheid maakt het spel dan ook uiterst geschikt voor de allerkleinste spelers. Die zullen er helemaal weg van zijn. Volwassenen trouwens ook, want voor hen is het ook geen straf om van die schattigheid te genieten.

  Daarnaast wordt alles zoals gewoonlijk lekker kleurrijk. Dat past goed bij het schattige karakter dat de held van dit avontuur heeft. En dan hebben we het nog niet eens over zijn stemmetje gehad. Er zit veel potentie in het nieuwe avontuur dat Yoshi's Crafted World heet.

  Hij komt eindelijk!

  Sowieso is die potentie er omdat Nintendo duidelijk veel tijd heeft genomen om dit avontuur te perfectioneren. Zo werd de game enkele jaren terug al voor het eerst getoond. Oorspronkelijk zouden we vorig jaar al van dit avontuur moeten kunnen genieten, maar toen verscheen de game plots niet tijdens de E3. In eerste instantie was dit gek want toen werden alle games belicht die in 2018 uit zouden komen. Later bleek het logisch, omdat Nintendo al van plan was om Yoshi uit te stellen. Balen, maar het was niet anders.

  Waarschijnlijk betaalt dat zich nu uit in een toffere game. Nintendo stelt niet zomaar games uit. Vaak kunnen games beter even uitgesteld worden om de puntjes op de i te zetten. Een game die te vroeg wordt uitgegeven zal snel de interesse van spelers verliezen, terwijl als je hem gewoon vanaf moment één netjes aflevert je iedereen enthousiast houdt.

  Hoge lat

  Sowieso is er hoop dat dit een toffe game is, omdat Nintendo in het verleden al heeft laten zien duidelijk een goede Yoshi-game neer te kunnen zetten. Een goed voorbeeld is het succes van Yoshi's Woolly World. In dit avontuur ging je ook op avontuur met de schattige Yoshi. Het grote verschil is dat in dat spel alles van wol was gemaakt en dit keer alles van karton is gemaakt. Voor de rest lijken de games in essentie op elkaar, al wachten we met smart op de nieuwe karton-setting.

  Nintendo lijkt een hele hoge lat te hebben gebouwd met haar kartonnen wereldje. Om even een voorbeeld te geven hoe hoog de lat ligt: in de Yoshi's Woolly World review werd maar liefst een 9.0 gegeven voor de Nintendo Wii U-versie. Het spel werd zó goed ontvangen dat er uiteindelijk ook een Nintendo 3DS-versie van het spel is gemaakt: Poochi en Yoshi's Woolly World. Als Nintendo voor het hoogst haalbare gaat, dan heb je weken na release nog even geen nieuwe game nodig en zul je nog flink wat tijd zijn aan dit draakje.

  Levendig

  Qua gameplay lijkt dit nieuwe kartonnen avontuur een heleboel nieuwe gave opties te gaan bieden. Een van de unieke punten is namelijk dat je niet een standaard platformer zult krijgen. Dit keer kun je namelijk zowel op de voorgrond als de achtergrond van de platformer lopen. Al heb je niet continu de keuze. Zodra deze stukken er wel zijn, heb je nóg meer het idee met een kartonnen wereld te maken te hebben en dat is leuk!

  Qua gameplay wordt er sowieso van meerdere lagen gebruik gemaakt. Zo kun je ook mikken op die dingen die voor of achter je zitten. Daarnaast zullen de kleine puzzels in de levels ook gebruik maken van deze extra. Zo kun je bijvoorbeeld aan de voorzijde een balk aan de kant duwen, zodat je die aan de achterzijde van het level als opstapje kunt gebruiken. Genoeg ingrediënten voor Nintendo om met een creatief level design te komen. Tot nu toe lijkt het er al op dat de levels erg levendig worden. Daar worden we blij van!

  Maffe co-op

  Uiteindelijk lijkt dit dus een spel waarin je weer uren dingen kunt gaan verzamelen en waarbij je niet zomaar 1,2,3 klaar bent met een level. De ingrediënten zijn namelijk voor Nintendo aanwezig om extra's in de levels te verstoppen. Al helemaal als die aan de achterzijde van een level liggen en je dus in eerste instantie ze niet direct kunt zien. Handig is dan om even wat hulp te hebben van een andere Yoshi die ook een oogje in het zuil houdt wat er allemaal gaande is in een level.

  Yoshi's Crafted World gaat je namelijk de mogelijkheid bieden om het spel in co-op te spelen. Dit is iets wat er zeker uitziet om naar uit te kijken. Sowieso heeft Nintendo in het verleden al laten zien dat doldwaze co-op het leukst is. Hoe tof is het namelijk niet om in New Super Mario U Deluxe met meerdere spelers door een level te rennen, per ongeluk op elkaars hoofden te springen, samen in de afgronden te springen en hele vriendschappen naar de knoppen te zien gaan? Yoshi's Crafted World gaat 2-speler co-op bieden.

  Klaar voor de Yoshi Crafted World release?

  Deze nieuwe game komt 29 maart naar de Nintendo Switch. Dat is dus al vrij snel! Meer weten over Yoshi's Crafted World? Eerder publiceerden wij ook al een preview van dit spel. Daarin worden veel gameplay-opties alvast uitgelicht. Ga jij dit spel halen?

  Yoshi's Crafted World

  Verkijgbaar vanaf 29 march 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.