XGN Karakters: Kratos

Article
woensdag, 18 november 2009 om 19:40
xgn google image
Er zijn weer twee weken voorbij en we gaan weer eens kijken naar een bekend game-icoon. Dit keer kijken we naar een favoriet van velen, namelijk Kratos.
De laatste paar jaar zijn er al verschillende games rondom Kratos verschenen in de God of War reeks. Van deze serie staat de derde momenteel voor de deur. Een goede gelegenheid om eens te kijken wie Kratos nou eigenlijk is.
Het moet een brute gozer zijn....
Tijdens het ontwikkelen van God of War was het ontwikkelteam op zoek naar een bruut en sterk uitziend personage. Het avontuur had namelijk veel invloeden van de Griekse mythologie en dus moest het personage gewelddadig en sterk overkomen. Het eerst concept was dan ook een man met een masker op. De ontwikkelaars vonden dat het personage hierdoor maar weinig karakter hebben. Een aantal mensen begonnen verder met bedenken en de meeste vreemde personages werden getekend, zoals een Afrikaan en een Griek met bijbehorende uitrusting. Uiteindelijk kwam hier de huidige Kratos uit.
Kratos
...en dat is hij ook
Kratos is zeker een brute, gewelddadige gozer, want hij vermoord door de series heen ook regelmatig onschuldige mensen die zich niet kunnen verweren. Meestal is dit zodat hij verder kan komen op zijn avontuur. Kratos is namelijk op zoek naar wraak en wil zijn verleden voor zichzelf recht zetten. Dit wil hij doen door te luisteren naar de Griekse goden, puur voor zijn eigen belang, en de god van de oorlog, Ares, te vermoorden.
Wit mannetje met rode tatoeage
Wat waarschijnlijk wel het meeste opvalt aan Kratos is zijn tatoeage en zijn witte huid. De witte huid heeft hij te danken aan een vloek die op hem rust. Het as van zijn vrouw en dochter, die vermoord zijn, zitten namelijk op zijn huid geplakt. Ook zijn tatoeage is erg opvallend. Waarom Kratos deze tatoeage heeft is helaas niet bekend, maar indrukwekkend is hij zeker.
Ook draagt Kratos weinig kleren. Meestal draagt hij een kleedje rond zijn middel, laarzen, handschoenen en een stuk uitrusting dat zijn schouder beschermd. In flashbacks, die door de games heen te vinden zijn, heeft Kratos soms wel een hele uitrusting aan.
Zelfmoord
In de eerste game is Kratos van plan zelfmoord te plegen. Dit omdat een god zijn fouten niet wil vergeven. Gelukkig komt de Griekse godin Athena om de hoek kijken en laat zij aan Kratos weten dat de troon van Ares op hem wacht op Mount Olympus.
In de tweede game heb je de troon dan ook bemachtigd en is Kratos de nieuwe God van de Oorlog. Echter helpt Kratos niet de andere goden, hij vermeid ze zelfs. Zijn krachten gebruikt hij nu om de Spartanen te helpen in hun strijd. Verderop in het spel wordt Kratos verraden door Zeus, de Griekse opergod. Athena adviseert om naar The Fates te gaan om om hulp te vragen met zijn verleden. The Fates willen Kratos niet helpen en zeggen dat zijn lot al vast staat. Kratos is hier niet van gediend en vermoord The Fates en gaat terug in de tijd om Zeus te vermoorden, maar dit laat Athena dan weer niet toe.
Voor en na de eerste en tweede game
De laatste twee games, één voor op mobieltjes en één op de PSP, spelen zich tussen en voor het eerste en tweede spel af. Het mobiele spel, God of War: Betrayal, vertelt het verhaal waarin Kratos zijn krachten leent aan de Spartanen. Dit gaat echter minder goed dan gepland en Zeus vindt het dood en verderf maar niets.
In het PSP spel is Kratos over de zeik omdat de goden hem voor een dilemma zetten. Hij moet kiezen of hij zijn eigen pad kiest of de goden aanbid. Het verhaal is niet erg groot, maar genoeg reden dus om wat monsters af te slachten.
Kratos in het kort
Kratos is een mannetje dat zich sinds 2005 goed heeft weten op te klimmen naar de top. Het is een nogal pissig mannetje die niet vies is van wat moorden en ook onschuldige mensen worden hiervan het slachtoffer. De pers en gamers hebben Kratos dan ook goed ontvangen en wij kijken uit naar het derde deel binnen de God of War serie!

Populair Nieuws