XGN gamers doen verslag van hun test met de Epson EH-TW550 gameprojector

Article
donderdag, 28 maart 2013 om 15:00
xgn google image
Half februari plaatsten wij een oproep waarbij XGN-leden kans konden maken op ‘een weekend lang thuis gamen met de Epson EH-TW550 gameprojector’. De Epson EH-TW550 projector is speciaal ontwikkeld voor het spelen van games en het kijken van films, kent onder andere een speciale kleurmodus voor games en heeft een functie voor een gedeeld scherm
Borix, Mallow, RNHH18 en Skizore waren de gelukkige winnaars en hebben inmiddels zelf mogen ervaren in hoeverre het gamen op groot scherm met de Epson EH-TW550 projector daadwerkelijk bijdraagt een betere spelbeleving.
De testers hebben de projector op meerdere aspecten getest: de installatie, beeldkwaliteit, geluidskwaliteit, 3D-functie en spelbeleving. Iedereen gaf aan dat de projector zeer eenvoudig te installeren was. Borix heeft naast de verstelbare pootjes nog wat onderzetters gebruikt om de projector op de juiste schermhoogte te krijgen, maar verder hebben de testers geen problemen ondervonden met de installatie. Ondanks het feit dat ze normaliter allemaal op een TV- of computerscherm gamen en de meesten niet eerder op een projector gegamed hebben.
Zelfs in een lichte kamer was het goed te zien,” zegt Borix als wij hem vragen hoe hij de beeldkwaliteit heeft ervaren. “Ik had de Epson projector in de woonkamer staan en hoefde deze niet eens te verduisteren.” Mallow heeft de kamer wel enigszins moeten verduisteren omdat de projector in een hele lichte ruimte stond. RNHH18 vult aan dat hij de beeldkwaliteit geweldig vond. “Ik heb de projector niet alleen gebruikt om te gamen maar heb er ook films en foto’s op gekeken en heb hem zelfs aangesloten op mijn computer. En omdat de projector lekker groot projecteert kun je alles goed zien. Het is echt een geweldig ding.” Ook de andere testers beoordeelden de beeldkwaliteit en de kwaliteit van de kleuren als zeer goed of goed.
Over het geluid waren ze alle vier wat minder te spreken. Maar door de projector aan te sluiten op externe apparatuur kon er toch nog een goed geluid bereikt worden. Daarnaast maakte de 3D-functie van de Epson EH-TW550 projector een hoop goed. Ondanks het feit dat de projector wel wat lawaai maakte om zijn warmte kwijt te kunnen. “Ik vond de 3D-functie echt heel gaaf,” zegt Skizore. Borix deelt deze mening en vertelt dat je in 2D al een stuk meer in het spel zit, maar dit in 3D helemaal een groot verschil maakt.
Voor alle testers gold dat je het op een groot scherm gewoon simpelweg beter kunt zien. Helemaal als je met meerdere personen speelt beaamt iedereen. Dat ze dit uitgeprobeerd hebben blijkt wel uit het feit dat ze allemaal familie of vrienden over de vloer gehad hebben om de projector samen mee uit te proberen. “De functie om het scherm op te delen is dan ook veel gebruikt,” aldus Mallow. “De reacties van mijn familie en vrienden waren lovend,” koppelde RNHH18 ons terug. “De projector is een garantie voor een leuke avond,” vertelt Mallow.
Maar hoe zit dat dan met die spelbeleving? Is dat echt zo anders dan wanneer je gamed op een tv-of computerscherm? Volgens RNHH18 is het net alsof je zelf in degame zit. “Het is niet te vergelijken met een tv-scherm, dit is stukken beter,” deelde hij ons mee. Borix deelt deze mening en zegt dat de spelbeleving beter is op een groot scherm. Een kritische noot was er van Mallow die de spelbeleving gelijk vindt aan het gamen op een tv-scherm, maar wel nogmaals benadrukt dat je het wel echt veel beter kunt zien.
Dat de projector goed is bevallen blijkt wel uit het feit dat Mallow hem sinds de ontvangst dagelijks heeft gebruikt en dat Skizore het veel leuker vond om op te spelen. Borix zegt zelfs “Het was leuker dan ik van tevoren had gedacht,” We hebben dan ook flink wat moeite moeten doen om de projectoren weer terug te krijgen op de XGN redactie.
Ook zijn wij langsgegaan bij Borix om een videoverslag op te nemen van zijn LAN-party met de projector. Ons verslag daarvan kun je hier terugvinden. En uiteraard kun je onze eigen recensie nog eens terugkijken op deze pagina.
De adviesprijs van de Epson EH-TW550 is € 705 euro. Meer specificaties kun je vinden op de website.

Populair Nieuws