XGN Community Update - Week 31

Article
zondag, 03 augustus 2014 om 20:08
xgn google image
Wow, dat is alweer een tijdje geleden! Na een korte zomerstop is hij er gelukkig weer: de XGN Community Update. Omdat het zo lang geduurd heeft is de update deze week twee keer zo lang! Een megalange rubriek VOL met jullie, en wat de afwezigen de afgelopen zes(!) weken hebben gemist.

Wait, whut?! Community??

Misschien ben je hartstikke nieuw, of loop je hier al een tijd lang rond en was de community je nog niet opgevallen. Wat voor reden je ook had om nog geen account te hebben, nu is het tijd om er eentje aan te maken. We hebben een forum dat jouw gezelschap wel kan gebruiken. Daarnaast horen we graag je mening onder de vele nieuwsitems, specials en reviews op de site.
Wees niet bang! Hoewel de community misschien wat intimiderend overkomt, is elke nieuweling meer dan welkom. Klik dus snel rechtsboven op registreer. Lid zijn van de community heeft heel veel voordelen. Zo kun je vanaf 50 XP deelnemen aan de gloednieuwe chat en maak je kans op prijzen (zoals de XGN Maandprijs). En wie weet sta jij volgende keer wel met je naam in deze update!

XGN Community Newsflash

Er is nogal wat veranderd in de community sinds de laatste update. Zo zijn er veel nieuwe gezichten bij gekomen en zijn er een paar oude gezichten teruggekeerd. Daarnaast heeft het forum een update gehad waardoor alles nu een stuk sneller werkt en kunnen we EINDELIJK chatten! Oh, en laten we vooral de allereerste officiële XGN meeting van 11 juli niet vergeten. Genoeg om over te praten dus.
Project XGN
We gaan even drie weken terug in de tijd voor een verslag van de allereerste XGN Meeting. Na maanden gedoe over data en mogelijkheden hadden we dan eindelijk een tijd, datum en locatie. 11 juli verzamelden we op Amsterdam Centraal om vier uur 's middags. Vanuit heel Nederland (en zelfs het buitenland!) kwamen de trouwe leden van de XGN community naar de hoofdstad toegestroomd. Het doel van de meeting? Gewoon, chillen!
Om vier uur waren de meesten op het centraal station aangekomen: Assaultpr0, MrSoKoLoV, Ubiy, Black Widow, Ralph, Barry en ikzelf. De laatste die ons ook vanaf vier uur al zou vergezellen was de expert, maar die was nergens te bekennen. Natuurlijk was niemand slim genoeg om zijn mobiele nummer te hebben, dus na wat berichten op Facebook te hebben achtergelaten over onze locatie besloten we maar alsnog op pad te gaan. Op naar het Westerpark!
Tijdens onze barre tocht van een half uur (het Westerpark was toch iets verder dan het station dan van tevoren was ingeschat door onze reisleider), pikten we halverwege een paar absoluut noodzakelijke dingen uit de Appie Hein op: bier, kruidenboter, stokbrood en cola. Helaas had onze reisleider niet aan een kleed gedacht, dus Barry moest met zijn witte broek in het gras... oeps!
Eenmaal aangekomen in het park kreeg Barry de leiding over het stokbrood. Met extreme skills wist de kwal het brood binnen enkele seconden om te toveren tot een hoopje broodachtig iets met kruidenboter. Of het eetbaar was weet ik niet, ik heb me er zelf niet aan gewaagd. Misschien dat de slachtoffers er hier in de comments over kunnen vertellen.
Chillen in het Westerpark tijdens Project XGN op 11 juli
Als je kijkt naar de verzameling namen die voor het eerst bijeenkwam in dit park, kun je je vast wel voorstellen dat er een hoop soapachtige XGN herinneringen zijn opgehaald. Er viel eigenlijk maar één conclusie uit te trekken: waarom heeft deze community nog geen reality show?! Of een reality blog... misschien kunnen we deze XGN Community Update op die manier uitbreiden?
Rond half zes gingen we op pad naar het echte feestje op het hoofdkantoor van XGN. Na nog een barre tocht door de straten van Amsterdam (vooral over de veel te lange Keizersgracht) kwamen we dan eindelijk aan! Rob wachtte al de hele dag met smart op ons, dus was als een speer bij de voordeur om iedereen binnen te laten.
Rox was er ook nog even, hoewel ze helaas meteen weg moest. Mariëlle, de huidige stagiair bij XGN, moest eigenlijk ook weg, maar omdat het veel te gezellig was besloot ze toch nog even te blijven. En dus breidde ons gezelschap verder uit. Er zouden er snel nog meer volgen, want onze goeie ouwe Calvin was al onderweg en ook de nieuwe leden Esthert92 en BergMetReuzen zaten inmiddels in de trein.
Nu we op het kantoor waren ging het al heel snel over serieuze dingen zoals het VIVA Forum. Nu kwam aan het licht dat ruim dertig procent van de gebruikers op het VIVA Forum stiekem XGN leden zijn... Nee ik overdrijf. Alleen Ralph... die vervolgens Ubiy aangestoken heeft. Je zou toch verwachten dat het tijdens zo'n XGN meeting over games zou gaan...
Hoewel het plan eigenlijk was om tegen half acht weer een andere locatie op te zoeken, bleek al snel dat Rob het veel te gezellig had met iedereen en zijn we dus lekker in de tuin van het kantoor blijven chillen. Er werd pizza besteld, nieuwe drank gehaald en Calvin, Maikel, JimB, Esthert92 en BergMetReuzen voegden zich bij het gezelschap.
Eindelijk werd er weer over nuttige dingen gepraat, zoals kaarten tellen in casino's en Robs avonturen in LA. De vijf enorme familiepizza's waren binnen vijf minuten op, net als de twee flessen rode vodka (waarvan een deel over mijn gloednieuwe jurkje viel dankzij onze lieftallige Calvin). Nu er niemand meer hongerig was en er voldoende prutjes waren gebrouwen van de resten, verhuisden we dan toch eindelijk naar de TV voor een potje FIFA.
Potje FIFA tijdens Project XGN op 11 juli
De twee grootste FIFA fanaten, Maikel en Ubiy, werden naast elkaar op een kruk gezet en hop, spelen maar! Het leek wel een korfbalwedstrijd. De uiteindelijke uitslag was 7-6 voor Maikel. Ik moet eerlijk zeggen dat na al die grote praat van Maikel ik wel een groter verschil in de uitslag had verwacht. Calvin en Rob hebben ook nog gespeeld, maar Calvin was zo slecht dat we het daar niet eens over gaan hebben.
Tegen kwart over tien was het voor de meesten wel tijd om naar huis te gaan in verband met laatste treinen en reistijden van meer dan twee uur. Met een kleine resterende groep vertrokken we nog even naar het Spui voor een laatste drankje, waarna uiteindelijk iedereen naar huis vertrok.
Conclusie: een zeer geslaagde eerste meeting! Het is dan ook geen verrassing dat er op het forum inmiddels over een vervolg gesproken wordt. Afwezigen, zorg ervoor dat je er deze keer wel bij bent, want je mag het absoluut niet missen!
XGN Community meeting van 11 Juli
Forum update en chat
Zo, dat was een behoorlijk lang verslag. Hoog tijd om weer terug te keren naar de online wereld. Het XGN forum heeft wat veranderingen doorgemaakt! Zo is de boel nu een stuk sneller en kun je forumposts tegenwoordig ook een duimpje omhoog geven. Het lijstje met recente posts aan de rechterkant van het forum is wat overzichtelijker geworden en je rank is nu hetzelfde als die op je profiel.
De grootste verandering is eigenlijk dat het forum nu een stuk flexibeler is voor veranderingen. Het is vanaf nu een stuk makkelijker om de wensen van de community ook daadwerkelijk door te voeren. Heb je ideeën voor het forum? Schuw dan vooral niet om die in het feedback topic te geven. Met zijn allen werken we zo aan een betere online omgeving voor iedereen.
Één van de resultaten van de samenwerking tussen de community en de technische staff is de komst van de chat! Na jaren zeuren hebben we er eindelijk een. Vanaf vijftig XP kun je meekletsen. De chat is te vinden in een tabje naast dat van het forum en je abonnementen. Kun je de chat niet zien en heb je inmiddels wel genoeg XP? Druk dan even op F5.
Verder op het forum
Deze newsflash is inmiddels al meer dan duizend woorden dus we houden de rest even kort. Dat betekent overigens niet dat er niks te beleven is op het forum. Er zijn behoorlijk wat nieuwe (interessante) topics geopend die jouw reactie goed kunnen gebruiken. Bovendien is de maand weer nieuw en maakt iedereen weer kans op de XGN Maandprijs!
Let wel op dat je niet hersenloos gaat spammen, want er zijn een paar aanpassingen aan het reglement gemaakt om dit soort figuren eruit te filteren. Geen zorgen, als je gewoon gezellig meedoet, dan maak je kans! We gaan op 1 september namelijk stemmen op iedereen die boven een bepaalde XP grens is uitgekomen. Laat de rest van de community dus snel zien hoe leuk en actief je wel niet bent, zodat iedereen je dat Zavvi tegoed gunt.

Tot zover de newsflash...

Ga snel door naar de volgende pagina voor de spotlight, de nieuwe XGN Achievement en welja, een lesje Japans!
xgn community update week 31 16680

In de spotlight: ComEpsilon

Elke update kletsen we met een gebruiker. Deze week staat ComEpsilon aka Jurgen in de spotlight. We hebben het onder andere over nieuwkomers en Belgen. Genoeg redenen om snel verder te lezen dus.
XGN Community <a href=interview met ComEpsilon aka Jurgen" class="img-responsive" src="https://cdn.xgn.nl/upload/201408/t/comepsilon.jpg" />
Anne: Hey! :D
Jurgen: En allemaal goei (zoals ze bij ons zeggen)?
Anne: Ik neem aan dat dat betekent of het goed gaat? :P Alles gaat goed. Ben je klaar voor het interview?
Jurgen: Inderdaad, sorry als het onduidelijk is. Yep! Allé denk ik toch. Alvast mijn excuses als ik te Vlaams zou praten (uitdrukkingen enzo). Versta je iets niet dan zeg je dat maar. Al zal ik mijn best proberen doen :P.
Anne: Haha, maakt niet uit. Ik kom er wel uit! Eerste vraag: hoe ben je op XGN terecht gekomen?
Jurgen: Goh, das een lang verhaal.
Anne: Spannend.
Jurgen: Ik zat op een ander forum, Belgisch (Gunk, naar het gelijknamige en reeds gestopte tijdschrift en tv zender). Eerst zocht ik niet echt nieuws op over games, maar gamede ik gewoon. Met de aankoop van een PS3 ben ik meer gamenieuws gaan opzoeken. Ik kwam op een site die allerlei nieuws verzamelde en ook XGN stond daartussen. Zo ontdekte ik de site, maar lid werd ik pas toen ik me met een prijsvraag aanmeldde (inderdaad, ook ik ben er zo terecht gekomen). Sindsdien ben ik blijven plakken. April 2008, dus toch een tijdje alweer. Naarmate het andere forum achteruit ging qua activiteit en alle oude leden vertrokken bij een vernieuwing gaf ik XGN de volle aandacht :P.
Anne: Wat maakt XGN zo leuk dat je bent blijven plakken (maar liefst 6 jaar)?
Jurgen: Dat moet de community zijn. Ik weet het, het klinkt afgezaagd, maar het is eigenlijk wel zo. Ik kom met iedereen wel goed overeen en de sfeer is meestal wel goed (met hier en daar een uitzondering en drukke met minder drukke periodes afgewisseld). Het is een soort dagelijkse routine om XGN te checken, als de agenda het toelaat natuurlijk ook. Soms is er enkel tijd voor maar een snelle blik. Toch probeer ik nog af en toe te reageren.
Anne: Wat vind je van de grote hoeveelheid nieuwelingen die nu op het forum rondwandelt?
Jurgen: Zolang ze bijdragen is dat goed en anders... Tja als je er niets aan hebt.... Nu, ik wil ze altijd wel een kans geven hoor. Ik ben ook ooit extreem aan het reageren geweest op elk nieuwtje, maar zolang je inhoud post dan moet dat kunnen. Extreem veel bedoel ik dan.
Anne: Als in, op letterlijk elk nieuwtje? Dat is nogal wat :P.
Jurgen: Ik heb nog een leven ook hoor :P. Nee, enkel het nieuws van PlayStation en soms Xbox 360. Wii deed ik zo goed als nooit en dat nieuws was er vroeger ook minder dan de andere twee. Toen was er ook nog geen film en tech en zelfs geen PC. Damn, het is echt lang geleden!
Anne: Vind je die gasten die op élk nieuwtje reageren op het moment dan nog wel geloofwaardig?
Jurgen: Je kan over alles je mening hebben en je mag over alles je mening hebben, maar als je reactie niet verder gaat dan: "wow", "cool", "moet ik hebben", "ben benieuwd" en dergelijke, tja zeg dan niets denk ik dan. Het klinkt misschien hard, maar ik vind dat je toch wel iets uitgebreider en met meer inhoud mag reageren. Zeker als daar ook een prijs aan vast hangt. Niet enkel de meest actieve moet een beloning krijgen. De meest actieve bijdragende poster zou dat moeten krijgen.
Anne: Wat zou jij een goede verbetering vinden voor de maandprijs?
Jurgen: Iemand die nutteloze dingen post een waarschuwing geven en vervolgens bij geen verbetering punten aftrekken. Maar dan krijg je een soort van extreme controle op het forum en het moet nu geen Gestapo gedoe worden ook niet hé. Voor jullie als crew is dat niet altijd te doen.
Anne: Ben je blij met de nieuwe houding van de XGN staff tegenover de community? Of mag het van jou allemaal nog een tikkie transparanter?
Jurgen: Het kan altijd nog beter natuurlijk. Maar ze zijn op de goede weg, want bij de vernieuwing werd er echt naar ons geluisterd en ik denk dat ze nog steeds willen weten wat we willen verbeterd zien en ze houden ons zo goed als mogelijk op de hoogte. Alleen van de meest recente forum update had ik niets gehoord tot iemand een probleem meldde en Rob het zei. Dat mocht ie misschien wel laten weten. Al kan het ook zijn dat ik het weer gemist had natuurlijk.
Anne: Dat is onder andere op facebook besproken, maar dat heb jij weer niet.
Jurgen: Nee, ik ben nog een van die enkelingen :P.
Anne: Laten we het eens over België hebben. Voel jij je eigenlijk een buitenlander op het forum? Of valt dat wel mee? Ik zie je vaak 'jullie' zeggen als je het (in het algemeen) tegen anderen hebt op het forum.
Jurgen: Eigenlijk valt dat goed mee, misschien omdat ik er al lang zit. Dat 'jullie' is eerder om iets te zeggen over Nederland. Stel ik praat over het WK dan zeg ik liever jullie in plaats van 'de Nederlandse ploeg'. Soms is het wel zo dat ik over bepaalde dingen niet goed kan meepraten omdat ik er niets van weet. Dan zal je me wel eens om verduidelijking zien vragen.
Anne: Als Soko, Mathy en jij over de Belgische politiek praten heb ik daar ook de ballen verstand van :P.
Jurgen: Belgen hebben dat ook vaak hoor. Niemand snapt hier de politiek. Maar -als ik eens een vraag mag stellen- hoe staan jullie (voilà, daar heb je het weer) tegenover Belgen op het forum?
Anne: Ik merk het vaak niet zo behalve als het over iets specifiek Belgisch gaat. er worden weleens grapjes gemaakt over het feit dat iemand een Belg is natuurlijk. Als Soko iets raars zegt bijvoorbeeld, dan staat er soms wel eens: 'Tsja, Belgen he'. Alsof hij de vertegenwoordiger is van alle Belgen :P.
Jurgen: Oei, dat gaat ie niet graag horen: vertegenwoordiger van alle Belgen. Moest je nu Vlamingen zeggen... Ik vind het eigenlijk wel leuk zo op een Nederlands forum, want we wonen dan wel relatief dicht bij elkaar onze culturen zijn toch anders.
Anne: Ja, ik vind het ook wel leuk. Een paar van die Belgen op het forum breekt zo lekker de week. Tenslotte, heb je nog wat wijze woorden voor XGN?
Jurgen: Blijf posten (liefst met inhoud) en blijf je vooral amuseren op het forum, met het gamen en met andere dingen in het leven. En misschien nog dit: Antwerpen heeft een mooi stadsarchief!
Anne: Super! Bedankt voor je tijd.

Achievement!

We hebben er nu drie rondes op zitten dus het is hoog tijd voor een verandering! Tot nu toe heb ik altijd in mijn eentje bepaald wie de beste bijdrage aan het forum heeft geleverd in de afgelopen weken. Maar omdat het een community prijs is, moet hij eigenlijk door de community zelf worden weggegeven.
Vanaf nu worden er elke twee weken vijf community leden genomineerd die in aanmerking komen voor de achievement. Vervolgens krijgen jullie een week de tijd om in het forum te stemmen op wie volgens jou het beste lid is. Het lid met de meeste stemmen zal dan op het forum zijn of haar achievement in ontvangst nemen!
Wat je moet doen met zo'n achievement? Goed bewaren! Na vier community updates wordt er namelijk een prijs verloot onder de vier winnaars. Als je in het bezit bent van een Achievement, is de kans op een prijs dus 25 procent! Hoe je aan een achievement komt? Door actief mee te doen in het forum en een positieve bijdrage te leveren. Spammen telt niet.
De vijf communityleden die deze week zijn genomineerd voor een achievement zijn:
DominusNL
the commander
AngryPCGamer
BERII66
JediKiller-Jango
Stemmen op het beste XGN Community lid van de afgelopen twee weken kan in het speciale XGN Achievement topic! Stemmen kan tot 10 augustus 20:00 uur. Bij een gelijke stand zal de winnaar door middel van een loting worden bepaald.
Ben je nu genomineerd maar win je uiteindelijk geen achievement? Geen zorgen! Je hebt elke update weer opnieuw kans om genomineerd te worden. Het gaat immers om wie de meest actieve en positieve bijdrage levert, dus als jij dat elke keer weer opnieuw bent, word je telkens weer genomineerd.

Tot slot: Japanse les

Tijdens de vorige community updates kregen jullie in verband met de opening van de Spaanse XGN een paar lessen Spaans. Inmiddels kunnen we allemaal wel vloeiend Spaans, dus wordt het tijd om een nieuwe taal te leren: Japans.
Één van de belangrijkste elementen van de Japanse taal zijn de titels die mensen daar aan elkaar geven. Iemand bij de naam noemen gebeurt lang niet altijd. Voor alle soorten functies binnen de samenleving is er wel een titel bedacht waar men mee aangesproken dient te worden. Tijdens deze les leren we de belangrijkste 'honorifics'.
Senpai - Mentor. Wordt vooral gebruikt bij iemand die een of meerdere klassen/levels hoger zit dan jij. Ben jij op XGN level drie, en spreek je tegen iemand van level zes? Dan is hij of zij jouw senpai!
Kouhai - Is het tegenovergestelde van Senpai. Let op! Het is onbeleefd om dit letterlijk in iemands gezicht te zeggen. Senpai spreken hun 'kouhai' vaak gewoon bij naam aan. Je mag iemand die op XGN een lager level is dan jij dus gewoon bij naam aanspreken, maar hij of zij moet 'senpai' tegen jou zeggen.
Sensei - Leraar, dokter of iemand die jou een bepaalde kunst leert (hieronder valt ook martial arts!). Ook professionele schrijvers worden sensei genoemd. Tegenwoordig wordt het in Japan steeds vaker op ironische of speelse wijze gebruikt, tot ergenis van sommige échte sensei. Hier op XGN zijn alle leden van de staff jouw sensei.
Onii-san - Oudere broer. Deze benoeming is niet alleen voor je daadwerkelijke oudere broer, maar ook voor oudere neven of hele goede vrienden. Broertjes of zusjes die schattig proberen te doen zeggen ook wel onii-chan. Als je dat als man (ouder dan twaalf) bij je oudere broer doet, is dat een beetje gay. Een ander woord voor oudere broer is aniki. Deze benoeming is zeer mannelijk en wordt niet door vrouwen gebruikt. Je dient je supergoede mannelijke vrienden op XGN die een jaar of meer ouder zijn dan jij maar wel hetzelfde (of een lager) level hebben met onii-san of aniki aan te spreken. Bij een hoger level of indien het om een staff-lid gaat, gebruik je gewoon senpai of sensei.
Onee-san - Oudere zus. Hetzelfde verhaal als bij onii-san maar dan voor een vrouwelijk persoon dat ouder is dan jij. De 'schattige' vorm is onee-chan. Hier tevens het advies om dit niet te gebruiken als je man bent en ouder bent dan twaalf. Je dient je supergoede vrouwelijke vrienden op XGN die een jaar of meer ouder zijn dan jij maar wel hetzelfde (of een lager) level hebben met onee-san aan te spreken. Bij een hoger level of indien het om een staff-lid gaat, gebruik je gewoon senpai of sensei.
Tot zover de Japanse les! Er bestaan nog veel meer titels in het Japans, maar die zijn niet van toepassing op de community leden hier en dus ook niet van belang. Behalve dan misschien ojii-san (opa), voor als we het over Soko hebben.

Tot zover!

Dat was dan alweer deze megalange community update. Over twee weken zijn we er weer met een reguliere update. Tot dan! Oh, en vergeet vooral niet leuk mee te doen, want in deze rubriek maak jij het nieuws.